.

 

Лео Бианки: Близнаците ми искат да станат MasterChef

Италианецът и любимата му Лучия не са се отказали да се оженят, пише LoveStyle

Лео Бианки влиза в коренно различна роля на член на журито в четвъртия сезон на Master Chef no bTV. Това обаче ни най-малко не го притеснява, защото той познава тънкостите на кулинарията в дълбочина и освен това е успешен ресторантьор от 25 години.

"Новата ми работа не ме затруднява, все пак това правя в моите ресторанти по цял ден. За мен работят общо 15 готвачи. Винаги пробвам всяко едно ястие, преди да бъде сервирано на клиента. Ако нещо не ми харесва на вкус или визуално, го връщам. Имам опит и в риалити шоу, макар и коренно различно от Master Chef. Е, тук няма да се боря за първото място, а аз и моите колеги ще решаваме кой да спечели. Основните неща, за които ще следя, са

бизнес нюх, гъвкавост, страст, упоритост и оригинален вкус

Ще държа също така победителят да не иска да стане готвач само заради предаването, а да мечтае да се занимава с това и в бъдеще, като един ден отвори свой ресторант", обяснява Лео.

Италианецът веднага се сработил с колегите си Андре Токев и Петър Михалчев, които за него са сред най-добрите професионалисти. Хармонията помежду им се получила още при първите снимки. Тримата си приличат по това, че колкото и да са добри в работата, всеки ден могат да научат нещо ново. Дори Петър Михалчев толкова го запалил по Япония, че Лео е решил да отиде до Страната на изгряващото слънце скоро.

Още преди старта на предаването на екрана Бианки обещава да не е толкова строг, колкото своя предшественик.

"В кухнята

не трябва да си строг, а да има дисциплина, ред и добра организация

По-скоро съм сериозен и взискателен и хората, които работят с мен, знаят това. Съвсем различен съм обаче в шоубизнеса като певец", казва още Лео.

В новия сезон на MasterChef зрителите ще гледат много колоритни участници с интересни истории, а сърцето им ще се напълни с емоции. Освен българи, ще има и няколко чужденци.

Покрай работата си в ресторантите, прочутият кулинар се е срещал и с куп световни звезди, от които пази интересни спомени.

"По време на двудневния престой на певеца Майкъл Бубле лично аз трябваше да му готвя. Остана много доволен и накрая дойде да ме поздрави за вкусната храна. Той държеше да хапва само здравословни продукти - пресни салати с много витамини, пуешко и телешко, и то готвено на бавна температура. Не ядеше никакви десерти и въглехидрати. Помня, че бях много притеснен какво да сготвя на Ерос Рамацоти, който обаче искаше само една обикновена салата с малко прошуто крудо. Причината беше, че певецът беше на световно турне и не си позволяваше никаква паста, пица или по-тежка храна. Говореше ми така, сякаш сме близки от много години. С Григор Димитров спокойно мога да кажа, че сме приятели. Винаги, когато е в София, посещава заведението ми. Идва, прегръща ме, майтапим се.

Въпреки че е толкова известен, той е здраво стъпил на земята

Много уважава италианската кухня и обича да хапва паста, пълнена с трюфел. От месата обича телешко и риба тон и когато са пресни, винаги си ги поръчва. Приятелката му също обича италианските специалитети. Никол Шерцингер е почитател на сладките изкушения и си поръча два десерта - тирамису и панакота с горски плодове. Не ги изяде, но искаше да опита. Тя е толкова красива и магнетична, също като във фотосесиите си. Не очаквах да е по-ниска от мен, но пък тялото й е много хармонично. Тя е страшно скромна, дори в началото се притесняваше да говори. Накрая обаче се отпусна и ми показа снимки на сестра си, а аз на моите близнаци", разказва Лео.

Актьорът Жерар Депардийо пък се оказал почитател на домашните италиански манджи със сосове. Кулинарят го определя като човек с огромно сърце, който така се привързал към Лео и семейството му, че след като се върнал от среща с Путин, признал, че италианецът му липсвал. Президентът Румен Радев направил страхотно впечатление на Бианки със своята естественост и скромност. Веднъж той вечерял със своята съпруга Десислава Радева. Радев хапнал пица капричоза и се държал много вежливо. Сред клиентите на Лео са били също популярните актьори Вал Килмър и Джейсън Момоа, станал известен с ролята си на Конан в едноименния филм. В началото Лео мислел първия за страшно надут, защото отказвал да се снима с всички. Пиарката му обаче обяснила, че звездата има строг договор със своите продуценти, според който няма право на фотографии.

Близнаците на Лео и неговата половинка Лучия

също често присъстват на срещите му със световни знаменитости, защото, когато не са на градина, са в ресторантите на своите родители. Обичат да влизат при пицарите и да ги наблюдават.

Николо и Матиа дори Вече могат да се похвалят с първата си собственоръчно направена пица която накрая изяли. Според Лео тя никак не била лоша и той се надява някога четиригодишните му наследници да тръгнат по неговия път. Бианки не крие, че мечтата му е един ден да има ресторант, който да се казва "Лео и синове", и в него да работят тримата заедно. Когато децата му го питат какво прави по цял ден, той все им повтаря, че е на работа в MasterChef. Затова и Матиа наскоро казал, че един ден иска да стане MasterChef. Николо говори много добре италиански и български, а Матиа ги разбира, но предпочита да общува на английски, който учи в детската градина. Той е пo-запален по модерните технологии, а брат му обожава игрите от времето на татко си.

С Лучия не планират повече деца но не са се отказали да се оженят. Всяка година обаче отлагат сватбата по една или друга причина. Преди искали децата им да пораснат, за да бъдат шафери и да носят шлейфа на роклята на майка си, сега пък все не намират време. Знаят обаче, че рано или късно и това ще се случи. Плановете им са да останат да живеят тук, в България, където и децата да тръгнат на училище някога. "Понеже с Лучия сме от морето, много не можем да свикнем с този студ и сняг в България. Иска ни се да заминаваме за няколко месеца някъде на топло. Като гледам обаче, от толкова работа това едва ли ще се случи", споделя Лео. След MasterChef той ще заведе семейството си в Дубай и ще пусне три музикални проекта - един самостоятелен, втори с Део и трети с Играта и Вяра Атова. Дотогава обаче изцяло ще се посвети на известното кулинарно предаване.