.

 

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Ресторантьорът разказва пред Lifestyle.bg за шансовете в живота, за разликата между Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

Лео Бианки няма нужда от дълго представяне. Ще кажем само, че преди повече от 20 години прави голяма крачка в живота си - като решава да се установи в България. Днес притежава два ресторанта в София, има десетки песни зад гърба си, а от понеделник, 26 февруари, ще го гледаме и в ролята на жури в четвъртия сезон на MasterChef.

Когато продуцентите на предаването му се обаждат с покана да заеме овакантеното от Виктор Ангелов място в Светата троица на журито, Лео няма никакви колебания. "Бях изключително спокоен, защото имах пълната информация за очакванията на продуцентите към мен - да дам на MasterChef погледа на ресторантьора".

Единствените притеснения са за това как ще реагира семейството му, дали ще има тяхната подкрепа. Защото "да бъдеш жури в MasterChef означава дълги снимачни дни, много време извън моя ресторант. Но, разбира се, този влак спира само веднъж и беше само за мен".

От последната му изява като водещ на кулинарно телевизионно предаване са минали шест години, които самият той определя за много важни в живота му. "Родиха се Матия и Николо, станах баща и, всички знаем, че отговорността става по-голяма. Същото се случи и в работата".

Сега той застава рамо до рамо до шеф Андре Токев и шеф Петър Михалчев. Като ресторантьор, Лео Бианки ще следи не само за кулинарните умения на участниците в новия сезон, но и ще търси така важния бизнес нюх.

Лео е свикнал с камерата, но му прави впечатление, че MasterChef е много мащабна продукция, в която хората подхождат невероятно професионално. "Всички работят със сърцето и душата си", казва той, след което добавя: "Да не забравяме, че съм участвал и във формат, в който непрестанно те следят и снимат. Но в MasterChef няма контакт с камерите. Тук контактът ми е с участниците, концентрирам се върху ястията, които те приготвят, и няма как да мисля за камерите".

Доскоро му се обаждат хора, за да го питат могат ли още да се запишат за кастинг. Съветът му и към тях, и към всички останали, е да не се колебаят да рискуват, защото участието в риалити шоу е голям трамплин.

Самият той също би се записал за участие, ако животът му не се бе стекъл по този начин. За него е важно участието да не бъда самоцелно - заради наградата, а кулинарията да продължи да бъде начин на живот за участниците и след това.

Цялото интервю може да видите ТУК.