.

 

Любимият анти-веган на Chef Роу Добромир Ганчев – Добата напусна MasterChef

Морските рапани препънаха „добрият великан“ в неделя вечер, а Chef Роу отказа да опита ястието му

Най-голямото състезание за любители готвачи предложи на зрители, частници и жури уникални емоции в неделя вечер. Вчера вечерта хоби-готвачите се изправиха в една легендарна отборна битка, с неочакван обрат и една елиминационна надпревара, която доведе до отпадането на Добромир Ганчев – Добата.

В отборната битка се впуснаха Файчето, Митко, Елени и Ивайло. Задачата им бе да сготвят ястие, идентично с това на техния партньор, който стои зад емблематичната MasterChef стена. Митко изненада всички като избра Ивайло за свой съотборник, защото иска „ястието да е по-модернистично“.  Двамата избраха да приготвят еленско месо, а опонентите им – Файчето и Елени се спряха на октопод. Напрежението стана още по-голяма, когато журито взе решение Файчето и Ивайло да сменят местата си в отборите. Елени изпадна в паника и се наложи Chef Михалчев да се намеси с леко подсказване в готвенето. В крайна сметка чинията на червените се оказа по-добра и Файчето и Митко се спасиха от елиминация.

Шестима души премериха сили в поредната елиминация. Към Добата, Неда, Краси и Виолина се присъединиха Ивайло и Елени. В първия етап от елиминацията всички те премериха сили в разпознаването на най-голям брой риби. Най-добър се оказа Краси, който се спаси от елиминация.

Останалите петима хоби-готвачи бяха изправени пред предизвикателството да покажат уменията си в приготвянето на рапани. Това се оказа трудна задача, защото повечето от тях или никога не са приготвяли рапани, или не обичат да ги готвят. Дори Chef Роу призна, че „нито го е готвила, нито го е яла“, но може да си представи как да го сготви.

Надъхан да покаже своите умения Добата реши да приготви ястие с много компоненти. Малкото време, обаче, го принуди да работи бързо и както се оказа… нехигиенично. Това провокира Chef Роу да избухне и да заяви, че няма да опита неговото творение. Най-добре със задачата се справиха Ивайло, Виолина и Неда. Добата и Елени се справих почти катастрофално, но в крайна сметка шоуто напусна Добата.

„Доба, твоето представяне днес не беше на ниво“ - отбеляза Chef Михалчев. „Доба, не съм сигурна, че след цял сезон готвене в тази кухня киноата и спирулината не си останаха загадка за тебе. Но съм сигурна за едно – ти си като скала. Паниката не те обзе дори и в най-напечените ситуации. Ти не губеше чувството си за хумор, а това е най-важното. Ти носиш таланта в себе си. Не спирай да се развиваш!“ с тези думи Chef Роу се обърна към добрия великан в шоуто. Както е известно по време на предаването двамата не веднъж кръстосваха шпаги по темата за веганството. Добата дори спечели master клас, воден от Chef Роу, защото успя да приготви почти идентична на нейната веган торта.  

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.