.

 

Любимото кулинарно шоу MasterChef се завръща по bTV от 29-и февруари

Тримата големи в кулинарията – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев гостуваха в студиото на „Тази сутрин”, за да дадат твърда заявка за предстоящия втори сезон на любимото кулинарно шоу MasterChef, който ще стартира на 29 февруари по bTV. Зрителите ще станат свидетели на изкуството да създаваш най-добрия вкус, който „пълни очите” и взривява сетивата в понеделник, вторник и сряда от 21:30 часа.

В първите впечатляващи кадри строгото, но справедливо жури формулира различните стратегии, които очакват от гладиаторите на кулинарната арена – да влагат цялото си сърце, да овладеят съвършенството и да освободят въображението си.

Петър, Виктор и Андре обещаха на зрителите на bTV цветни забавления, множество емоции и изненади в подарения ден във високосната 2016 година.

Те разкриха и един от новите елементи в регламента на шоуто – т.нар. „внезапна смърт” – освен при елиминациите, журито ще има право да освобождава участници във всеки етап на състезанието, ако те изменят на професионалното поведение в кухнята. Като пример за недопустими случаи кулинарните експерти посочиха липсата на уважение към продуктите, нехигиенични практики като дълъг маникюр и носене на бижута.

Андре Токев коментира, че претендентите за титлата MasterChef са добре подготвени освен на кулинарно ниво, и на психологическо. В най-голямата кухня в България влизат дисциплинирани хора, които прецизно калкулират действията си. Chef Ангелов допълни, че хоби-готвачите са съсредоточени в работата си до степен, в която не се разконцентрират дори при провокации. Chef Петър Михалчев подчерта, че е изключително доволен от факта, че родолюбивата тема, така актуална в дневния ред на обществото в последните седмици, ще залегне и сред задачите пред състезателите.  

От къде Андре Токев е познавал определяния като „най-добрият готвач в света” Беноа Виолие, който се самоуби само преди дни,  колко голямо е напрежението да поддържаш стандарта на три звезди Мишлен и защо Виктор Ангелов смята, че готвенето е удоволствие, въпреки напрежението при организацията, можете да видите ТУК.