.

 

Марианна Александрова, Осман Пенд и Биляна Стамова ще се борят за голямата награда в MasterChef 8 - тази вечер от 20:00 ч. по bTV

Лора Асенова и Мелят Емин отпаднаха от кулинарната надпревара на крачка от финала

След драматичния полуфинал вчера (1 декември) Лора Асенова и Мелят Емин се сбогуваха с кухнята на MasterChef и дадоха път към Големия финал на трима хоби-готвачи.

На кулинарния спринт от първи кръг участниците се състезаваха един с друг с най-бързите си и изпипани ястия. Осман завърши чинията си за рекордно време, но скаридите с бонбон от пармезан и портокалов сос на Марианна я изстреляха на балкона като първи сигурен финалист. Най-зле се представи Биляна, чийто милфьой с шоколад и гъби се превърна в повод за цветущото сравнение на Явор Сарафов: „Веднъж настъпих нещо такова в гората“ и истеричен смях от страна на chef Таралежков.

Във втори кръг кулинарите приготвяха ястия, които да се комбинират с един от три вида бира. Условието беше, че журито гласува на момента и при дори един отказ, готвачът трябваше да започне отначало. Осман блесна още с първата си чиния, в която комбинира традиция с модерна визия, и неговата токачка с триеница го превърна във втори финалист.

Лора, Мелят и Биляна продължиха борбата за последното място, като и трите бяха разклатени от напрежението и готвиха до самия край. В крайна сметка въпреки провала си от първи кръг, Биляна успя да се справи и представи чиния, която я направи трети финалист.

При напускането си Мелят заяви: „За мен MasterChef беше най-съкровената ми мечта, най-страхотното преживяване, най-големия учител и най-голямото доказателство за това какъв човек съм аз.“, а Лора на свой ред добави: „Изключително съм горда със себе си, че стигнах до този етап. Поставих си граници, които след това преминавах. Не мога да повярвам какви неща сътворих в тази кухня. Изпипах рецепти, които не съм си мислела, че мога да направя, и създадох невероятно красиви чинии. Горда съм със себе си.“

Така главни герои на кулинарното приключение се оказаха Марианна, Осман и Биляна, които тази вечер ще премерят сили в създаването на тристепенно меню от предястие, основно и десерт.

Кой ще грабне титлата „на България“ и голямата награда от 100 000 лв., гледайте тази вечер от 20:00 ч. по bTV.