.

 

MasterChef 5 Радка Булман готви шампионската рецепта с еленско в „Преди обед“ по bTV

В поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ победителката на MasterChef 5 Радка Булман ще покаже на зрителите на bTV шампионскта рецепта за еленско с горски плодове, желирани бонбони от ябълка и селъри и сотирани гъби.

Талантливата кулинарка ще демонстрира с какви подправки се маринова дивечовото месо, какви са съставките на ефирното пюре от пащърнак и как се приготвя апетитен карамелизиран сос с месо и горски плодове, достойни да спечелят адмирациите на професионалното жури. Радка ще проследи стъпките за направата на зеленчукови желирани бонбони и ароматни гъби, които бяха високо оценени от Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу на финала на MasterChef 5. Най-добрата хоби-готвачка ще покаже как в рамките на 5 минути всеки може да направи сочно и крехко иначе претенциозното еленско месо.

Носителката на престижната титла MasterChef ще сподели от къде черпи вдъхновение за изкусителните ястия, които приготви на арената на MasterChef и как е взела решение за шампионското меню на финала. Пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева тя ще разкаже за вкусовете на своето детство и какво приготвя за порасналия си син и малка дъщеря.  

MasterChef Радка ще разкрие пред  зрителите на „Преди обед“ по bTV дали е взела решение в какво ще инвестира голямата награда от 100 000 лева, как са я посрещнали след победата приятелите й в Австрия и какъв е съветът й към хората, които мечтаят за титлата на добрия вкус.