.

 

MasterChef готвят кутии-матрьошки и седемте смъртни гряха - утре от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа кутията на MasterChef по bTV ще бъде по-специална от всякога. На принципа на матрьошката всеки пласт ще провокира най-добрите осем хоби-готвачи в България с основни продукти – риба тон, спанак, босилек, доматен бульон, но и с хазартeн избор  - да прибавят допълнителни компоненти към своя кулинарен шедьовър или да се откажат от възможността да открият следващата задължителна съставка. Купичка кисело мляко ще се окаже трудно съвместима съставка, която ще отвори нова кутия с чушки, маслини и цикория. А след нея предстои двоен риск – избора между сланина и гъби шийтаке.

Хъс за самодоказване ще се гарнира с въображение, но и потенциал за провал на всяка крачка. Строгото и справедливо жури ще изиска съвършен баланс, най-добрите идеи и тактики от претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Високото ниво на играта и степетна на отдаденост на гастрономите ще доведе до три ястия, които Андре Токев чистосърдечно ще определи като „празник за сетивата”. Кой ще спечели шанса да отиде на MasterClass и да се бори за имунитет с усет, въображение и хладнокръвие, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Тестът за креативност ще изпита фантазията на хоби-готвачите със „седемтте смъртни гряха” и ще ги накара да „искат прошка” от Виктор, Петър и Андре.  Темата, вълнувала артистичния свят цяла вечност, ще се превърне в „чистилище” за участниците, които ще трябва да пресъздадат в ястията си похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост. Изкушаващи вкусове, аромати, цветове, текстури и дизайн ще изпратят един герой в битка за имунитет и трима провинени – на стрес тест. Кой ще бъде авторът на най-божественото ястие, ще стане ясно в понеделник от 21:30 часа в MasterChef по bTV.