.

 

MasterChef се раздели с предприемача Стефан Желязков заради поширани яйца

Във вторник на 12-то място MasterChef България напусна 28-годишният предприемач Стефан Желязков. След като оглави екип в отборната битка и изглеждаше на косъм от победата с основното ястие и десерт, които сервира на 13 блогъри и инфлуенсъри, той загуби с разлика от 3 гласа. В елиминацията старозагорецът не успя да изчисти прецизно рак за 30 минути, а самоувереността му в приготвянето на яйца „Бенедикт“ му изигра фатална шега. Гладиаторите го изпратиха със сълзи на очи и извода, че независимо от таланта и постиженията ти, едно отпускане може да те лиши от мечтата ти. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха категорични, че следата му в MasterChef е достойна за уважение и Стефан трябва да се гордее със себе си.
Предизвикателството на Chef Бони Петков беше не по-леко за Таня, Рори, Олег и Лора. Всеки от тях се изправи за първи път пред жив рак, който трябваше да приготвят хуманно – със смело и точно движение. Ужасът и тъгата за живота на морския обитател прерастнаха в изненада от хладнокръвието и неподозираните възможности на хоби-готвачите. След като се справиха отлично със задачата, от последно готвене в кухнята на MasterChef се спасиха Лора и Олег. Останалите се бориха до последно, за да запазят престилката си и да запазят шанса си да грабнат престижната титла и голямата награда от 100 000 лева.

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха най-големия урок на гладиаторите в кухнята с напрегната тотборна битка. Огнян, който спечели значката за имунитет, имаше привилегията да избере своя отбор, който числено да превъзхожда конкурентния. Гмуркачът беше категоричен в подбора на „силните характери“ - Добрин, Красимира, Сияна, Емануил и Николай. В началото на играта изглеждаше, че този екип ще вземе надмощие над сините, водени от Стефан – Рори, Радка, Олег и Таня. Но демократичното управление на 51-годишния бизнесмен доведе до продължителни дискусии, хаос и драматично забавяне. Въпреки всичко, те спечелиха вота на Летящата Козила Ерато, Красимира от maikomila.bg, Гери Турийска, Козата Ани, Вихрен от peopleofsofia.com, Алекс от azcheta.com, Васил Върбанов, Емил Джасим и instagram вдъхновителките Валери, Цветина, Ивана и Иванина. Но всички си дадоха сметка колко е важна ролята на капитана, защото ако той не може да ги насочи, личните и професионални качества губят значение.

Феновете на шоуто на добрия вкус могат да гледат ексклузивни backstage кадри в онлайн видео рубриката „MasterChef: За ненаситните“.