.

 

Лъчезара Павлова мечтае да бъде част от журито на MasterChef по bTV

Участничката в MasterChef по bTV Лъчезара Павлова разказа пред екип на "Преди обед" за детството, най-близките си хора, първите крачки в кухнята и голямото предизвикателство на най-голямата кулинарна сцена в България. Млада, смела и решена да постигне успех както в шоуто, така и в живота, тя обича да поема рискове, да се впуска в непознати територии и да учи нови неща. Тя искрено вярва, че работата с Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще промени живота й и съвсем скоро ще остави сервитьорската табла и ще заеме мястото си на главен готвач.

Младата благоевградчанка посрещна репортера Венета Георгиева на работното си място, където е открила свое второ семейство. Колегите й са тези, които я окуражават да участва в MasterChef, за да натрупа опит и умения в гурме кухнята. Самата Лъчезара сподели пред зрителите на bTV, че вече се чувства по-уверена, защото е открила себе си, много по-амбицирана е да се усъвършенства и да прилага новите техники и продукти, които е опознала. Радва се на вниманието на феновете на MasterChef, които я спират по улицата и в кварталното магазинче, за да й дадат съвет или да й поискат рецепта.  За да впечатли някого с уменията си, тя би приготвила месо, защото смята, че е наистина добра.

Лъчезара сподели пред екипа на „Преди обед“, че вкусът на нейното детство е горчив, но всички трудности са я е направили по-силна, трудолюбива и са я научили да цени парите. Тя заяви, че си дава ясна сметка колко труд е положила майка й, за да отгледа нея и сестра й, изпълнявайки функцията и на баща в семейството. Тя си припомни, че всяка събота майка й е приготвяла няколко видове баница, а най-изкусителни за нея са били тези с тиква и сирене. Друг мил спомен е вкусът на домашната яхнията с пиле и грах. Първият опит на Зара в кухнята е бил един боб, който е гарнирала богато със захар. След като е поправила грешката си, започнала да експериментира с ориз и все по-сложни ястия. Чувствайки липсата на бащината обич и подкрепа, тя е имала само една двуседмична среща с него. Въпреки, че не е бил до нея дълги години, тя веднага го е припознала като близък човек и го призова да се свърже с нея през ефира на bTV.

Въпреки трудностите, през които е преминала, сега Лъчезара е щастлива, че е намерила хора, които я обичат и й вярват – колегите й в ресторанта в Благоевград. Магделена Илиева си спомни, че още от първите си работни дни и въпреки крехката си възраст, Зара твърдо е заявила решението си да стане готвач. От тогава целият екип застава зад нея, подкрепя я, дава й професионални и житейски съвети. Тя я е научила да приготвя финни палачинки и различни видове десерти, а главният готвач Георги Кортов е отговорен за афинитета й към месото. Самият той похвали Лъчезара като много добър ученик, твърдоглава, но търсеща и непримирима към провала. Пожела й да надмине учителите си и да стигне до финала на MasterChef, а тя им благодари сърдечно за уроците, творческата свобода и подкрепата.

Мечтите на Зара се превръщат в цели, които тя вече следва. След 10 години иска да бъде опитен главен готвач, след 15 – да има своето място в журито на MasterChef, а след 20 – да притежава 2 ресторанта, в които да създава нови екипи и нови семейства.