.

 

Националите по самбо и джудо предизвикват готвачите от MasterChef – от 21:30 часа по bTV

На 6.07 от 21:30 часа отборната битка в MasterChef по bTV ще изненада всички играчи. Правилното хранене, което дава достатъчно енергия за всекидневните тежки натоварвания на спортисти, трябва да изглежда впечатляващо и да бъде отлично на вкус. Претендентите за титлата ще приготвят предястие и основно с общ грамаж 0,800 кг, като трябва умело да съобразят баланса между протеини и въглехидрати за 13 души. Но освен перфектния план, победителят в мастър класа ще се заеме с разпределението на отборите и излъчването на капитани на сините и червените. 

Лични пристрастия и опит за дисбаланс на силите чрез сблъсък на характери, всяване на паника и липса на концентрация ще се конфронтират с амбицията за подобаващо посрещане на националите по самбо и джудо. Капитаните ще подходят различно спрямо лидерството в отборите, а айсберг и ризото ще проверят куража на хоби-готвачите в конкурентните групи. Красота и вкус, съчетани в идеалната чиния ще проверят екипната работа и ще определят кои отиват на елиминации.  

Бял шоколадов мус, брауни и суфле са любимите десерти на Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев. Това е и изпитанието, след което един от претендентите за титлата MasterChef ще загуби престилката и шанса си за победа. Безчувствени крайници, счупени купи и ад от шоколад ще накарат и най-добрите да се усъмнят в себе си. Една от най-зрелищните битки на кулинарната арена ще изкара всички от комфортната им зона, ще изпрати някои с аплодисменти и поне един – извън играта. Кой ще победи в сладката битка и за кого вечерта ще бъде горчива, зрителите на bTV ще видят утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.