.

 

Националният отбор по гимнастика оценява кулинарни висоти - утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV

Във вторник от 21:00 часа по bTV отборната битка в MasterChef ще раздели хоби-готвачите на син и червен отбор, за да създадат впечатляващо меню за фини и деликатни гости в ресторанта. Капитаните ще изпълняват различни стратегии в желанието да създадат перфектния екип – единият ще потърси „лявата и дясната си ръка”, докато другият ще „демонстрира джентълменство” и ще „даде шанс” на съперника си. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще заложат още едно предизвикателство пред капитаните – последният участник, който не бъде избран в нито един от двата отбора ще отиде директно на стрес тест. А напрежението и амбицията на гладиаторите ще стигне максимални висоти, когато в ресторанта на MasterChef влязат момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика и техните треньори. 

Сблъсъците ще са по-ожесточени от всякога, защото претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да се съобразят със спецификите в режима на хранене на бъдещите ни шампионки. 14-те кулинари ще приготвят здравословни и вкусни ястия, които дават енергия, но не водят до напълняване, тъй като на специалните гости предстоят сериозни състезания – серия от световните купи и световно първенство в края на август. Отбор „с двама капитани” ще премери сили с лидер, който е „в свои води”, темпото ще е от решаващо значение, а по-бавните ще останат с празни кошници и усещането за саботаж. Три вида морски дарове, фаршировано пилешко с гъбен сос и портокалов кейк с три вида мус ще се изправят срещу киноа със зеленчуци и миди Сен Жак, поширана сьомга с пюре от грах и броколи, деконструиран чийзкейк с извара и боровинки. Ядат ли гимнастичките шоколад, защо порциите им не трябва да надвишава 150 г, какво може да ги накара да поискат допълнително, колко мотивираща е злобата и кой победител ще изберат нежните символи на българския спорт, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Отборът, който не успее да постигне перфектния синхрон на гимнастичките, ще отиде на стрес тест. Там хоби-готвачите ще трябва да изпълнят всички изисквания към ястието в професионалната кухня – да е вкусно, да изглежда красиво, и най-важното - всеки път да е еднакво добро. Постоянното високо ниво в ресторантите се постига чрез пунктуално изпълнение на добра рецепта, а гладиаторите ще трябва да я създадат от основи – те ще опишат всички съставки и стъпки за приготвянето на перфектно ястие за 30 минути, но и ще нарисуват подробна схема на презентацията. Тези, които впечатлят взискателното жури с идеята, яснотата, точността и добре разчетеното време ще се спасят от готвене, а останалите ще трябва да докажат качествата си на арената. Играчите искрено ще усмихнат Виктор, Петър и Андре със своите художествени шедьоври, които ще донесат на един прякор Пикасо, а творчеството на друг ще бъде сравнено с накладки на спирачки. Най-добрата рецепта ще бъде публикувана във facebook страницата на MasterChef, а останалите ще готвят по чужда схема. Дали извънземните могат да осъществят „такива креативни планове”, допустим ли е експериментът в такава задача, как се фламбира „от раз” и до къде води комбинацията между „хаос в главата” и рисунка на 3-годишно дете, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Последната задача в най-желаната кухня на България ще бъде напълно свободна, с изключение на факта, че готвачите ще могат да избират между много плодове и никакви меса. Но това няма да е единствената изненада, която Виктор, Петър и Андре са подготвили за вечерта. Десерт ще сложи край на предизвикателството MasterChef за един от кулинарите, а бързата ориентация, гъвкавостта и познаванено на конкуренцията ще се окажат спасителни пояси за останалите. Кой ще остане доволен и чий планове ще бъдат покосени в зародиш, как изглежда „най-доброто наследство” и кой ще напусне MasterChef, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.