.

 

Най-запалените Facebook фенове оценяват хоби готвачи в MasterChef - утре вечер от 21:00 часа в по bTV

Във вторник, от 21:00 часа, по bTV гладиаторите ще премерят талант и фантазия в кухнята на MasterChef, за да посрещнат 15 специални гости, които познават играта и готвачите в детайл.  Най-големите им фенове и в същото време най-яростни критици ще влязат в най-желания ресторант в България, за да опитат на практика гурме уменията на своите любимци. Капитаните ще направят стратегически избори на личностни качества, за да сформират по-силния екип и да спечелят сетивата с тристепенно меню от със салата, основно ястие и десерт за 60 минути. 

Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще се изправят един срещу друг на кулинарната арена с топла салата със свежи пролетни зеленчуци, испанска паеля и бананово тофи срещу витаминозна салата, агнешки котлети с провансалска коричка и брауни с малиново кули и трюфел. Лидерството в отборите ще се утвърждава, колегиалността ще измества авторитарната власт, а опитът и уместният план Б ще работят добре... до поредната изненада. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще направят смяна, за да предизвикат екипите с хаос. Дали кулинарите ще бъдат поласкани от вниманието на почитателите си, колко амбициозно е да създадеш 45 шедьовъра само за час, как изглежда размяната на „стар хляб за чисто злато” и кой ще спечели вота на феновете на MasterChef, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV. 

Загубилият отбор ще отиде на стрес тест, където ще получи урок по кулинарна география. Хоби готвачите ще трябва да изтеглят по едно национално знаме и да приготвят ястие с типичен продукт за страната, която им се е паднала. Те ще готвят с типичното за Алжир агнешко, норвежка сьомга, индийска леща, мексиканска царевица и белгийски шоколад. Пет ястия ще влязат в битка за 1 спасителен билет, но кое ще пренесе взискателното жури на друга географска ширина? Пиле тикка масала с канапе от леща и кюфтета от леща, шишчета от сьомга и скарида, агнешко с кус-кус и сушени плодове, ментов дресинг и хумус, многопластов десерт със сирена и шоколад и чили кон карне с царевични тортили ще приближи един до финала и ще предизвика останалите в следващия кръг за запазване на престилката на MasterChef. 

В последната, решителна част на стрес теста четиримата претенденти за титлата MasterChef ще минат през три етапа на готвене, съответно по 30, 20 и 5 минути, разполагайки с еднакъв набор от по 12 продукта. Трима ще се спасят в трите кръга, а един ще напусне играта. Chef Виктор Ангелов, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев ще направят условието още по-трудно, като предупредят гладиаторите, че нямат право да използват един и същ продукт в различните готвения. Тактическите подходи ще превърнат свинското бон филе, скаридите, яйцата, гъбите шейтаке, зеления боб, зелето, карфиола, мангото, жасминовият ориз, киноата, пармиджаното и сушените домати в изкусителни ястия. Правилното планиране на времето за обработка, баланса на вкусовете и оптималното използване на съставките, техниката и прецизността под сериозна доза стрес ще направят залога още по-голям. Колко може да попречи една лимонова кора, дали молитвите към Бог могат да те спасят от изгонване, как се приготвя гурме в 5-минутен блиц дуел и кой ще напусне кухнята на MasterChef зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.