.

 

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

При свирепа конкуренция Мартин Банков, Стилиян Желязков, Мария Жекова и Теодор Колев продължават напред към развръзката в кулинарното шоу по bTV

Един от талантливите участници в „MasterChef“ по bTV напусна кулинарното шоу непосредствено преди полуфинала. Хотелиерката Нела Тинчева свали престилката и завинаги се сбогува с конкурентите си. „Предаването ми подари емоция, която не бих могла да си набавя по друг начин. Направих околосветско пътешествие чрез рецепти от близки и далечни дестинации“, каза хоби-готвачката, която демонстрира сериозни познания в кухнята и силен характер.

Нела се включи в последната отборна битка в седмия сезон на „MasterChef“, в която участниците от един и същи тим бяха разделени от стена. Без да се виждат и като си разменят инструкции на висок глас, те трябваше да направят идентични ястия. „Очакват ни комични моменти, децибелите тепърва ще растат“, предупреди с усмивка Chef Силвена Роу преди старта на състезанието. 

В последвалия сблъсък участниците в единия отбор се оказаха по-гръмогласни и по-лесно общуваха през стената, но конкурентите им синхронизираха действията си по-умело и постигнаха забележителен резултат. Тимът на Мартин и Теодор представи сходни чинии с агнешки котлети с коричка от шамфъстък, пюре от пащърнак и сос от вино и череши, но журито оцени по-високо приликите между ястията на Нела и Стилиян - говежди стек с глазирани моркови, целина и винен сос.    

  

В първия кръг от елиминацията участниците трябваше да разпознаят 22 различни сосове и овкусители. Теодор се справи най-добре със задачата и получи предимство в следващия кръг на елиминацията - да използва рецепта през цялото време на готвенето.

Във втория кръг хоби-готвачите, които през този сезон направиха кулинарна обиколка на света, бяха провокирани да излязат от земната орбита и да продължат пътешествието си в космоса. За да запазят мястото си в „MasterChef“, те трябваше да приготвят десерт с формата на планета с течен център и пръстен от изомалт. Нела постигна богат вкус и кадифена текстура, но подцени естетичния вид на сладкиша и напусна кулинарното шоу.

Полуфиналистите Мартин Банков, Стилиян Желязков, Мария Жекова и Теодор Колев продължават напред, а трима от тях ще се борят за победа на големия финал на „MasterChef“ на 26 май от 21.00 часа по bTV.