.

 

Неочакван обрат връща един отпаднал в MasterChef  – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа журито на MasterChef ще изненада деветте хоби-готвачи с неочакван обрат. Този път Виктор, Петър и Андре ще дадат втори шанс на по един кулинар, напуснал най-голямата кухня в България. Завръщайки се пред печките в любимото шоу, тримата ще дадат всичко от себе си, за да се реабилитират и да си върнат белите престилки. Още по-нахъсани и психологически силни, те ще притеснят бившите си колеги на балкона, но само един ще се върне в редиците им.

Тримата, напуснали играта хоби-готвачи, ще влязат в гладиаторска битка в два кръга, за да защитят мястото си в MasterChef. В рамките на 15 минути, те ще получат шанса да приготвят максимален брой перфектни пържени яйца. 50 чинии и 8 тигана ще изпробват техниката, познанията, планирането и състезателния хъс на готвачите. Стресът, липсата на подкрепа и ясното съзнание за единствената възможност за успех ще направят състезанието още по-напрегнато. Един ще си тръгне преди „малкия” полуфинал, а останалите двама ще влязат в „кошмарната битка” на първите хоби-готвачи – перфектният крем карамел.

Таня Колева от първия сезон на шоуто ще даде ценни съвети на второто поколение в MasterChef за приготвянето на класическия десерт. Пътят към голямата награда от 100 000 лева и статуетката на победителя ще качи градуса на напрежението, което ще градира и сред наблюдателите на терасата, а правилното темпериране на съставките ще отнеме мечтите на един за втори път. Различни стратегии при печенето ще доведат до близки, шуплести резултати, но аранжирането на чиниите и техният вкус  ще определят резултата от биса. А кой ще се завърне на кулинарната арена на MasterChef, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа.