.

 

Нетрадиционни комбинации и детският вкус на журито в MasterChef

Гледайте на 28 април от 21:30ч. по bTV

Утре вечер - 28 април, от 21:30 часа скритото изкушение в "кутията на MasterChef" по bTV ще направи гладиаторските битки още по-ожесточени. 10-те топ любител-готвачи ще се състезават с първокласно френско петле, манатарки, козунак, стафиди, портокал, синьо сирене, киноа, щоколадов ликьор, босилек и едно кулинарно бижу в кутийка, което ще предизвика любопитството им. Уловката е, че ако се поддадат и погледнат, ще трябва задължително да включат продукта в рецептата си. Как ще интегрират средновековна скъпоценност, която вече е на изчезване и цената й се покачва главоломно, зрителите на bTV ще видят утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.
 
Експериментите с различните вкусове ще се сторят доста смели дори и на опитното жури. Андре ще сподели с Виктор и Петър опита си в нетрадиционните ароматни комбинации в изисканите френски ресторанти и нетърпението си да види резултатите на състезателите. Шедьоври или разочарования ще дегустират професионалистите, кой от претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева "готви като змей", кой ще си стиска сам палци и кой ще си целува ръцете?

Любител-готвачът, който заслужи поклон от страна на Виктор, ще избере и основния продукт от темата "любимите ястия от детството на шефовете" за предстоящия тест за креативност. Вариантите пред него ще бъдат руло "Стефани" с картофено пюре и "Грейви" сос, ягодова торта и пилешка супа със заквасена сметана – храната, заради която едни от най-добрите готвачи в България са били готови на всичко. Но победителят в "кутията на MasterChef" ще трябва да вземе още едно решение – кого от конкурентите си да качи на балкона – опасен съперник или добър приятел.

Сантиментални спомени от няколко десетилетия и традиции от всички части на България ще се обединят, за да дадат заявка за семпъл, но гурме привкус. Личните предпочитания и домашните рецепти неминуемо ще окажат влияние върху чиниите на състезателите, а стремежът към перфекционизъм ще ги разсейва от търсените вкусове и презентация. Дали обаче екстравагантните идеи ще върнат един от шефовете във времето, когато е бил на 7 години, чие ще бъде най-креативното ястие и кои трима ще отидат на стрес тест - утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.