.

 

Носителите на Грами „Мистерията на българските гласове” влизат в ресторанта на MasterChef – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV

Снимка: bTV

Утре вечер от 21:30 часа хоби-готвачите ще влязат в първата отборна битка в MasterChef по bTV. Двама силни лидери ще опитат да обединят идеи, умения и характери, за да спечелят одобрението на специалните гости в ресторанта и да спасят колегите си от елиминации. Всеки отбор ще трябва да приготви предястие и основно ястие с автентичен български вкус, но на гурме ниво, за 13 взискателни дами, прославили родината ни по целия свят.

Разделени в два големи отбора, претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева, ще преминат през фази на хармония и организираност, паника, напрежение, спорове и грешки. Родопските пататници, агнешки ребърца и пилешки роладини ще съберат в себе си креативност, модерен прочит, амбиция и искрена почит пред първите почетни гости – световноизвестният женски вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове”. Ще запазят ли самообладание, за да се вместят във 60-те минути, с които ще разполагат и менюто на кой отбор ще допадне повече на единствения фолклорен хор, носител на най-престижната музикална награда – Грами?

Загубилият отбор и участникът с най-ниска оценка в стрес теста ще се изправят един срещу друг в първите елиминации на MasterChef. Облечени във фаталните черни престилки, те ще трябва да приготвят перфектни панирани калмари „Формоза” с доматен сос, за да си върнат бялата престилка с тяхното име. Техника на почистване на калмарите, риск от алергичен шок, точен усет за панировка и пълна отдаденост ще изпитат волята на хоби готвачите. А кой ще напусне най-голямата кухня в България, зрителите ще видят  – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.