.

 

Нови правила и „жива храна” дни преди финала в MasterChef – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа последната седмица в MasterChef по bTV започва с нови правила. От тук до самия финал всеки ден ще си тръгва по един от състезателите. Петимата най-добри любители готвачи в България ще влязат в съревнованието с пълни сили, защото настъпва началото на края. А сложността – техническа и психологическа, ще е огромна.

Най-голямата дилема, скрита в кутията на MasterChef, ще накара състезателите да се замислят доброволно да свалят престилките си и ще извади още един от борбата за титлата. Шеф Виктор Ангелов ще върне претендентите за титлата във времената, когато за да сготвиш нещо, първо трябва да го убиеш. На плотовете ще ги очаква „жива храна”, която ще ги мотивира да приготвят нещо толкова вкусно, че да изкорени чувството за вина от хищническата човешка природа. Ще се откаже ли някой от играта, какви рецепти, отдаващи почит към животното ще подберат, чии ще бъдат трите най-добри ястия и съответно победителят в предизвикателството, зрителите на bTV ще видят утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Изборът на продукти и ястие в теста за креативност ще бъде на тема „съседи” – сръбска плескавица, турски имамбаялдъ и гръцки скариди саганаки. Освен стратегическото предпочитание към автентично балканско ястие победителят от кутията на MasterChef ще накара конкурентите си да пеят, да се притесняват и да експериментират до налудничевост. Като гарнитура към темпераментното ястие Андре, Виктор и Петър ще си поръчат първокласно кулинарно изживяване, автентичен вкус и доказателство, че наградата от 100 000 лв. ще намери правилния си получател. Балканско суши, креативизъм, гурме върху дъска, пълни чинии по съседски и един, който напуска играта на сантиметри от финала. Кой ще бъде той, ще стане ясно утре от 21:30 часа в MasterChef по bTV.