.

 

Новият сезон на MasterChef ще стартира на 24 февруари от 21:00 часа по bTV с нови предизвикателства за журито и участниците

Журито на любимото кулинарно шоу разкри малка част от тайните, които се готвят в най голямата кухня на България

Точно месец преди старта на новия, шести сезон на MasterChef, журито на любимото кулинарно шоу разкри малка част от тайните, които се готвят в най голямата кухня на България пред „Тази сутрин“. Chef Силвена Роу, Chef Петър Михалчев, Chef Андре Токев и тази година ще избират най-добрите хоби-готвачи у нас, ръководейки се от мотото „Земни хора – неземна храна“. А вкусните предизвикателства по пътя към титлата ще бъдат още по-горещи. „Новите правила са като шокови инжекции за участниците. В момента, в който те получат някакво спокойствие и си отдъхнат, ние ги изненадваме. Винаги надграждаме!“, каза Chef Силвена Роу.

Виртуозните готвачи обещават шестият сезон да бъде и по-вкусен. „Има много нови продукти. Връщаме се към стари, забравени български рецепти, които ще поднесем по нов, модерен начин“, поясни Chef Петър Михалчев. „Има тенденцията да се готвят различни от масово познатите рецепти. Това е интересното“, допълва Chef Андре Токев.

Тази година зрителите ще видят и нови, още по-красиви декори, а през малкия екран ще опитат и различни вкусове.

Chef Силвена Роу повдигна завесата, като разкри, че в новия сезон големият склад е като огромен и богат супермаркет, в който провокира сетивата и когато влезеш в него, веднага огладняваш.

Но предизвикателствата в шестия сезон са не само за участниците, но и за журито. „Нивото, което постигна MasterChef и даде на България, покачи културата на хранене, на готвене вкъщи, на уменията на хоби-готвачите!  То се отразява и надгражда, затова всяка година претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева стават все по-добри! Те гледат предишните сезони и знаят какво ниво трябва да покажат.“, кавентира Chef Токев. А Chef Михалчев допълни: „Вкарват нови тактики - военни и стратегически, което е много интересно за нас!“ 

Новият сезон на MasterChef ще стартира на 24 февруари от 21:00 часа по bTV.