.

 

Новото жури на MasterChef е готово за големия старт тази вечер от 20:00 ч. по bTV

Тази вечер (8 септември) от 20:00 ч. в ефира на bTV стартира осмият сезон на кулинарното шоу MasterChef. Трудната задача да отсеят най-добрите хоби-готвачи от цяла България се пада на безкомпромисните Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и шефа на шефовете Явор Сарафов, които гостуваха на Златимир Йочев и Мария Цънцарова в сутрешния блок „Тази сутрин“, за да открехнат завесата какво да очакват зрителите в новия сезон на кулинарната надпревара.

„Участниците са интересни, шарени, смели и талантливи – хора, на които им идва отвътре. Именно в това се крие талантът. Като го тренираш и възпиташ във времето, тогава вече постигаш сериозни висоти“, сподели шефът на шефовете Явор Сарафов за новите хоби-готвачи, които ще се борят за титлата MasterChef на България. „Конкретно в този формат, веднага виждаш кой има усещане за храна, кой има в небцето си усещането за вкусовеЕдна от моите мотивации да се включа като жури в MasterChef е личният пример – искам да покажа на хората моя подход и да има повече хора, които виждат себе си в мен“, не скри вълнението си Chef Александър Таралежков, който се завърна от Великобритания специално за началото на шоуто.

 

Новият сезон на MasterChef ще изненада и с нова възможност за трима от хоби-готвачите, на които не им е достигнало съвсем малко да продължат напред по време на кастингите, да получат шанс да се включат в голямата надпревара. „Изборът е изключително труден, защото идват хора с много голямо желание и винаги искаш да спасиш повече от един, а всеки от нас ще разполага само с един шанс да го направи“, издаде Chef Таралежков.

Въпреки че имат различни вкусове и подход в кухнята, пред новото жури стои предизвикателството да се обединят и да изберат кой от претендентите е най-добрият от най-добрите. Chef Илиан Кустев призна, че и на тримата ще им се наложи да влизат в ролята на „лошото ченге“, като бе откровен, че това, което лично него го вбесява, е анархията в кухнята и липсата на хигиена. „В предаване като MasterChef участниците се опитват да бъдат много креативни, да измислят нови неща, но в същото време самият формат така е направен, че да се виждат хубавите и качествените продукти и храни, което неминуемо води до интерес“, сподели още той.

„Това шоу е уникално за нашия пазар, защото е единственото, което обучава и възпитава. В тази връзка, за зрителите ще е интересно да научат нови неща и да разберат кое е правилно и кое не. Като жури, ние имаме огромна отговорност. Ние не просто коментираме, ние заставаме с личния си пример, с лицата си, с името си, с познанията си в областта, за да помогнем това възпитание и образование да продължат насетне, заяви Сарафов пред Златимир Йочев и Мария Цънцарова.

 

Цялото гостуване на Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и шефа на шефовете Явор Сарафов в „Тази сутрин“ гледайте от тук -->