.

 

Първа елиминация в топ 10 на хоби-готвачите в MasterChef

Chef Роу отново е специален обект на внимание от страна на Добата тази неделя от 20 часа

Тази неделя в кухнята на MasterChef предстоят първата елиминация в топ 10 на хоби-готвачите. Виолина и Неда, които се представиха най-зле на стрес теста миналата седмица няма да се включат в отборната битка. Те са първите сигурни участници в тази елиминация. Кои ще са останалите хоби-готвачи, които ще се присъединят към тях ще стане ясно след надпреварата между двата отбора, поведени отново от носителя на Master престилка Краси и имунизираният Митко.

Неделната вечер ще бъде изпълнена с много емоции за Chef Роу. В този драматичен епизод ще чуем дамата в журито да изрича думи като – „Ти искаш да ме отровиш, но не и днес!“, „Това е най-ужасното, гадно нещо, което съм яла в MasterChef. Какъв е този ужас, какъв е този кошмар?“; „Не искам никаква негативност, натоварвам се“ и други. Огнената дама ще стане  обект на кулинарно внимание от страна на не кой да е, а на Добата. Твърдо решен да докаже какво може, анти – веганът ще приготви специално ястие в чест на Chef Роу. Ще успее ли да я впечатли и достатъчни ли ще се окажат неговите усилия, ще стане ясно в първия епизод от същинската надпревара в шоуто.   

Отборната битка тази неделя ще бъде на щафетен принцип. В нея участниците ще трябва да си предават съществена информация за възложената задача за 30 секунди докато разменят местата си. Надпреварата ще започнат двамата капитани, а останалите играчи ще чакат отвън без да знаят какво ги очаква. Всеки участник се включва за 15 минути, а цялата битка ще продължи 60 минути. Задачата, пред която ще се изправят 8-те хоби готвачи е приготвянето на ястие от 3 компонента, което да се яде с ръце и да бъде поднесено на дъска или хартия, или и двете. Кой отбор ще победи и каква тактика ще приложат двамата капитани, ще стане ясно тази неделя от 20.00 часа.

Целта на този вид битка е участниците да се научат да работят в екип. В тази задача „най-важното е комуникацията и скоростта“ според Chef Роу. „Дори и нещо да е объркано от предишния участник трябва да се придържат към основната идея на капитана“ е формулата за успех в надпреварата според Chef Михалчев. „Трябва да доразвиват идеята на капитана, а не да започват наново“ допълва Chef Токев, според когото така участниците показват екипност.

След като резултатът от отборната битка стане ясен, 4-а души ще се присъединят към Виолина и Неда. Дали за първи път сред тях ще попадне Файчето, колко трудна ще бъде задачата, кои ще се представят по-добре мъжете или жените, ще успее ли отново режисьорката да се спаси, и в крайна сметка кой ще бъде първият участник от хоби-готвачите в топ 10, който ще напусне шоуто, зрителите ще видят на 11 октомври от 20.00 часа.

 

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.