.

 

Първа жертва на новите правила в MasterChef е Валентина Найденова

Талантливата сладкарка напусна предаването заради десерт

След като стана ясно кои хоби-готвачи влизат в Топ 10 в осми сезон на MasterChef, в петък вечер в сила влязоха съвсем нови правила, които направиха пътя към голямата награда от 100 000 лв. и титлата „MasterChef на България“ още по-труден. Нововъведенията доста притесниха хоби-готвачите, които бързо трябваше да се адаптират към новия формат, а тяхна първа жертва в предаването бе 27-годишната Валентина Найденова.

Валентина беше изпратена на директна елиминация в петък след инфарктен стрес-тест, в който кулинарите трябваше да приготвят храна за домашна кино-вечер. Истинското изпитание за уменията им започна, когато журито заяви смяна на станциите и всеки трябваше да довърши чуждо ястие. Деконструираният дюнер на Валя не покриваше необходимия стандарт и тя трябваше да се докаже на елиминационната битка.

Смразяващата заявка за мелба с три вида вафлени пурички, бишкота и бисквита изглеждаше точно по силите на Валентина, която неведнъж се е доказвала като специалист в десертите, но миг невнимание, в който тя забрави да имплементира бишкотата в презентацията, я изкара от надпреварата.

„За съжаление малкият Стюърт Литъл напуска МШ. Валентина, ти дойде при нас с огромна заявка, спечели един от първите имунитети, беше капитан още в първата отборна битка и доказа, че можеш да мислиш стратегически. (…) Влезе в кухнята с десерт и ще си тръгнеш заради десерт. Уверявам те, липсата ти няма да остане незабелязана“, с тези думи chef Кустев изпрати Валентина, която пък на свой ред се закани:

„Наистина супер много се надявам това мое хоби някой ден да се превърне в моя професия и сега съм още по-нахъсана да работа точно заради това. Да напусна работата си от 9 до 5 и да съм свободна да творя красиви чинии.“