.

 

Първият MasterChef на България Симеон Червенков се изправя в кулинарен двубой с гурме сандвичи срещу гладиатора в кухнята Цветомир Савчев

Тази сряда след 9:30 часа в „Преди обед“ по bTV

В сряда след 9:30 часа зрителите на „Преди обед” по bTV ще станат свидетели на кулинарния двубой между първия MasterChef на България – Симеон Червенков и Цветомир Савчев от последния сезон на любимото кулинарно шоу в родния ефир. Гладиоторите в кухнята ще приемат предизвикателството да сготвят гурме сандвичи за двама с бюджет от 10 лева, със здравословни сезонни продукти.

Симеон ще заложи на тексаска рецепта за пилешки чийзбургер с биволско сирене. Приготвянето на „безмилостния” от гледна точка на вкус бургер ще стартира с карамелизирането на лука, към който първият MasterChef ще добави месото, за да поеме от ароматите, но да остане сочно.  Запазил любовта към отличния вкус, той ще добави лъжица мед, обелен и нарязан домат и капка алкохол за фламбе към месото. Като финален шрих ще прибави и нарязан на кубчета биволски кашкавал, за да се разтопи. Симеон ще подготви хлебче със сушени домети и босилек, като отстрани сърцевината му, аранжира пилешката плънка и поднесе с пожелание за добър апетит.

Цецо ще предложи на зрителите на „Преди обед” по bTV един типичен MasterChef фюжън бургер, в който ще компилира типично български и китайски вкусове. Прясната свинска кайма ще овкуси с лимонова трева и соев сос, мащерка, кимйон, чили, пушен пипер, испански черен чесън, горчица, магданоз, сол и черен пипер. Той ще маринова пресен лук на шайби с малко сол и оцет, който след намачкване се превръща в хрупкава и свежа гарнитура. За сладко-киселия сос ще използва мед, оцет и доматено пюре, които ще редуцира на тиган и ще сгъсти с вода и царевично нишесте. Докато е все още топъл, към него ще прибави нарязани на ситно червена и зелена чушка, за да се мариноват. През това време ще оформи от каймата тънък бургер с диаметъра на тигана, ще настърже биволски кашкавал  върху него и ще го аранжира в издълбано царевично хлебче с подложка от домат. Върху месото ще сложи още кашкавал и ще го довърши на фурна, за да сервира топъл и богат сандвич. Яститето ще завърши с тънки резени краставица, запържени чушки и маринован лук.   

Симеон ще сподели пред зрителите на „Преди обед” по bTV, че продължава да се изявява на кулинарната сцена на специални събития, но основно се занимава с ИТ технологиите. В същото време всеки гост в дома му има очаквания към голямото признание на титлата, а посещението в ресторант се оказва деликатна ситуация, защото ако сподели критика към ястието, тя се счита за егоцентрична претенции. Цветомир пък ще се похвали, че след участието си в MasterChef е обиколил почти цяла България, запознал се е със спецификите на вкусовете в различните области и често се изявява в ресторанти. Той мечтае да отвори свое място, което ще бъде подчинено на принципите на бързото хранене, но ще отличава линиите на вегетарианската, здравословната и местната кухня.

Коя от двете рецепти ще се хареса повече на зрителите и кой е победителят от кулинарния дуем между Божана и Стефан според гласовете в сайта,  ще стане ясно тази сряда след 9:30 часа в „Преди обед” по bTV.