.

 

Пътят на най-добрите хоби-готвачи към финала в MasterChef България започва в неделя от 20.00 часа по bTV

Кои продукти се оказаха най-големите врагове и кои бяха спасение за участниците в топ 10 ще разкрие за зрителите специалният епизод на шоуто на 13 септември

Тази неделя в ефира на bTV започва финалният етап от надпреварата в топ кулинарното шоу на добрия вкус. От 13 септември, всяка неделя от 20 часа, всеки един от 10 топ хоби-готвачи ще се изправи с още по-голяма решителност срещу своите опоненти в стремежа си да грабне престижната титла MasterChef и мечтаната награда от 100 000 лева.

Преди участниците да започнат със своите кулинарни изненади, зрителите и фенове на шоуто ще се насладят на ретроспекция от най-силни и най-слаби моменти от тяхното представяне до момента в шоуто. А 10-те топ хоби-готвачи са - носителите на златна престилка Димитър Тончев и Куин Чан, Виолина Маринова, Красимир Низамов, Елени Александрова, Ивайло Спасов, Петя Карабойчева, Николай Маджаров – Файчето, Неда Соколовска и Добромир Ганчев – Добата.

По пътя до топ 10 най-голяма спънка за всички участници се оказват яйцата. Те са в основата на две елиминации. В едната участниците трябва да приготвят три ястия с яйца, а в другата – десерти. Най-предизвикателно и трудно за две трети от най-добрите хоби-готвачи на България се оказва приготвянето на крем брюле и крем карамел.

И докато „обикновени“ продукти като яйца се оказват „врагове“ на хоби-готвачите, то продукти като ориз, костен мозък, изцяло черните храни и любимите веган ястия и продукти на Chef Роу се оказват тяхното спасение и повод за истинско MasterChef вдъхновение.

Преди да започне истинската надпревара за наградата от 100 000 лв. и престижната титла MasterChef, участниците в този етап от шоуто ще трябва да докажат още веднъж, че тяхното място е именно в топ 10. Какво ще бъде предизвикателството пред тях и в крайна сметка ще има ли промяна в топ 10 на хоби-готвачите, ще стане ясно в първите епизоди от есенния сезон на MasterChef 6.