.

 

Перфекционизъм и въображение с екзотичните вкусове на света в MasterChef  – в понеделник от 21:30 часа по bTV

В понеделник от 21:30 часа кутията на MasterChef по bTV ще разкрие нови светове пред десетте хоби-готвачи, които пък ще открият в себе си напълно неподозирани възможности. Екзотични продукти от целия свят - Япония, Тайланд, ЮАР, Чили, Иран, Тунис, Израел, Китай, Гърция и Индия, ще проверят не само езиковите познания, но и усета на кулинарите за интегриране на непознати съставки в съвършената чиния. 

Цвят от високопланински босилек, израелско русенско варено, бяла дървесна гъба, пюре от черници, соеви джобчета, японско златно къри, сос от ойстери, бакла, галаган или вариация на джинджифил, марципан от червен боб, бананови листа, хариса (или паста от чушки), дроб от треска, малкото пъпешче пепино и плод кивано ще се окажат напълно непознати на хоби-готвачите. Но Виктор, Петър и Андре ще констатират с радост, че колкото по-трудни са изпитанията пред състезателети, толкова по-смели и интересни ястия опитват. Дали инстинктите ще надделеят над знанията, зрителите на bTV ще разберат в понеделник вечер от 21:30 в MasterChef.

Един от любимците на Chef Михалчев – малкият Боби, ще даде урок по анатомия в теста за креативност. Девет различни части от месото на едно животно ще отидат при деветимата конкуренти според степента на трудност, която може да ги „подхлъзне”. Психо атаките на победителя в кутията на MasterChef ще дезорганизират участниците, а отнети 30 минути от времето за готвене ще дадат възможност на един да доизнерви и доразтрепери колегите си. Дали познатите традиционни продукти ще помогнат на хоби-готвачите да изумят строгото и справедливо жури с вкусни жестове и борбен дух – в понеделник в MasterChef по bTV.