.

 

Петя Карабойчева напусна MasterChef след неравна борба с един от любимите й десерти

Популярни лица от родния шоубизнес оценяваха уменията на хоби-готвачите в неделя вечер

Тази неделя в кухнята на MasterChef беше изключително напрегнато. 12 популярни лица от света на шоубизнеса в България гостуваха в ресторанта на шоуто, за да оценят уменията на хоби-готвачите.  „Това са хора, които са пробвали много неща и са критични към храната си“, коментира Файчето преди старта на надпреварата в кухнята, която накара участниците да надскочат себе си и както винаги - да се преборят с времето.

Гостите, които дегустираха храната и определиха победителя в отборната битка бяха – Катето Евро, Николаос Цитиридис, Иван Лечев, Михаела Филева, Графа, сем. Александра и Даниел Петканови, Сашо Кадиев, Славена Вътова, Любен Дилов – син, Pavell & Venci Venc’. Победата със 7 на 5 гласа беше в полза на отбора на червените, състоящ се от капитана Димитър, Файчето и Ивайло. В отбора на сините заедно с капитана Добата се бориха Елени и Неда.

Трима души се присъединиха към Виолина и Краси на елиминацията. Това бяха Петя, която бе пратена от Димитър на елиминация като „излишен в отборната надпревара участник“ заради нечетния брой лица, Неда и Добата от загубилия надпреварата отбор на червените. Както повелява традицията, елиминацията започна с проверка на знанията. Хоби-готвачите трябваше да разпознаят видовете ядки пред тях без да ги опитват. Най-добре се представи Неда, която събра 8 точки и запази мястото си в шоуто. Тя получи правото да реши съдбата на останалите участници на елиминацията, като определи кой каква торта да прави.

На финалния етап от елиминацията Краси, Добата, Петя и Виолина трябваше да направят торти, за които знаят само основните съставки, но не и как те се миксират. Най-лесната торта Неда „даде“ на Петя. Това се оказа един от нейните най-любими десерти. Най-сложната пък отиде при Виолина. Според журито на кулинарното шоу именно Виолина се справи най-добре със задачата. Добата не остана по-назад и изненада дори Chef Роу, която не скри, че е „възхитена, изненадана и шокирана“. Краси успя да се справи с всички компоненти от тортата, макар че резултатът не беше перфектен. Най-неуспешен беше опитът на Петя, чийто резултат според журито „няма нищо общо с мострата освен цвета“.

„Петя, ти остави следа в историята на MasterChef. Ти никога не се страхуваше да се опиташ да надскочиш самата себе си. Някак си ти успя да си винаги в центъра на събитията. Със сигурност ще ни липсваш.“ – с тези думи Chef Роу се обърна към Петя преди една от най-темпераментните участнички  да напусне шоуто завинаги.

„Не съжалявам за нито един момент. Тук аз бях максимално себе си, не криех да показвам какво мога и какво – не. Доказах на себе си, че въпреки твърдият ми характер, хората ми симпатизират. Сближих се с доста хора, които наистина ще ми липсват, чисто като приятели. Надявам се да си запазим отношенията. MasterChef ме научи на много неща. Нямам търпение да се прибера и да експериментирам, както и да сбъдна моята мечта да отворя собствен ресторант.“ – каза Петя преди да напусне шоуто.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.