.

 

Петя Маноилова отпадна от MasterChef на крачка от полуфинала

Чаровната стюардеса се предаде и загуби престилката си, но получи предложение за работа от Явор Сарафов

В събота вечер стюардесата от Дупница Петя Маноилова не успя да покаже нужната решителност и отпадна от MasterChef. Тя се класира на 6-то място в кулинарната надпревара.

След като Марианна Александрова изяви желание да готви съвместно с Петя на Отборната битка, бързо стана ясно, че 31-годишната стюардеса има конфликт с нея. Напрежението между двете се пренесе и в готвенето, а резултатът се видя в грандиозните разлики в техните ястия. Това се превърна в повод за Марианна като носител на мастър-престилката да използва правото си на рокада и да изпрати Петя на елиминация.

Там на хоби-готвачите беше поставена задачата да повторят десерта на Мария Жекова, с който тя спечели предишния сезон на MasterChef. През цялото време Петя действаше хаотично и нерационално, а в един момент дори пожела да се откаже. Въпреки всичко тя довърши чинията си, която за съжаление беше крайно несполучлива, и след единодушно решение от страна на журито и Мария, тя напусна предаването.

Chef Илиан Кустев я изпрати с думите: „Петя, ти влезе в кухнята на MasterChef като уверена стюардеса, която не губи присъствие на духа и в най-силната турбуленция. За съжаление днес не се получи. Разклати се емоционално още в Отборната битка и оттам – срив на потока. Ще ни липсваш. Беше най-усмихнатото момиче в тази кухня.“

На свой ред Явор Сарафов направи нещо неочаквано. „Петя, ако решиш да продължиш в посока готвене, ми се обади след сезона.“, заяви той и така Петя се сдоби с първото си предложение за работа в сферата на кулинарията.

MasterChef е сблъсък на много емоции. Тук можеш да изпиташ щастие, тъга, сълзи, гняв, гордост… Просто много съм щастлива, че имах тази възможност да бъда тук.“, обобщи Петя.