.

 

Полуфиналистът на MasterChef 5 Добрин Каранлъков показва "шампионска закуска" в петък в "Преди обед" по bTV

Неговата рецепта за „мега старт“ съдържа омега 3 мастни киселини, фибри, желязо и супер-храни

Този петък Добрин Каранлъков ще покаже на зрителите на „Преди обед“ по bTV рецептата за закуската, която му отвори пътя към полуфинала на MasterChef. За най-важното ядене през деня, кулинарят ще подбере компоненти, които дават енергия и ценни хранителни вещества. Неговата рецепта за „мега старт“ съдържа омега 3 мастни киселини, фибри, желязо и супер-храни, а подготовката ѝ отнема не повече от 30 минути.

Продуктите включват тиквени семки, чери домати, маслини, пушена сьомга, яйца, каперси, горчица, авокадо, лимон, пресен спанак, кориандър, пресен лук и сладък картоф. Зрителите ще видят как се приготвят пикантни хрупкави рьощи, авокадо салса, поширани яйца и сос Холандез, достойни да впечатлят взискателните професионалисти Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. Добрин ще демонстрира кулинарни тънкости, с които всеки може да придаде на стандартни рецепти изкушаващ вкус и външен вид.

Добри ще сподели със зрителите на „Преди обед“ как съчетава интензивната си работа като управител на ресторант във Великобритания с любимите си спортни тренировки и здравословните рецепти. Според неговата философия амбицията е ценно качество, но човек не бива да се надценява. Той винаги е самокритичен, търси повече от себе си и не се примирява с компромисни варианти. Така подхожда и спрямо ежедневното си меню, което често включва хапване „на крак“, но винаги с внимателно подбрани продукти. Той ще сподели за интересните контакти и плановете си за развитие в сферата на кулинарията, мечтата си за собствен ресторант и гостилница в село Стойките.