.

 

Полуфиналистката на MasterChef Лъчезара Павлова приготвя телешко бонфиле с патешки дроб в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ по bTV на 29 юни

В петък, 29 юни, най-младата участничка в MasterChef, която достигна до топ 4 в класацията на най-добрите хоби-кулинари - Лъчезара Павлова, ще представи пред зрителите на bTV рецептата, която планираше за шафетното готвене в най-голямата кухня на България. Единствената кулинарка, която получи предложение от Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки за работа в собствените им ресторанти, ще покаже замисъла си за телешко бонфиле с гъши дроб и цветна гарнитура в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“.

Като първа стъпка младата благоевградчанка ще свари червено зеле, което ще пюрира до финна смес. Ще изчисти и пошира круша със селари и звезден анасон, които ще пасира до ароматен сос . След това ще почисти и нареже гъби, които ще овкуси със зехтин, сол, черен пипер, мащерка и малко балсамико и ще сложи да се пекат за 10 минути на 160 градуса. Зара ще глазира в масло и на ниска температура моркови, нарязани на фини ленти, а след това и парченца обелена круша с щипка захар и сол. Тя ще приготви свежо пюре като пасира авокадо с малко зехтин, сол и лайм. Ще глазира бели и зелени аспержи на тиган с малко масло и подправки, които ще допълнят вкусовете и ароматите в чинията й. След това ще запечата гъшия дроб на тиган по 30-40 секунди от всяка страна, за да се стопи част от мазнината му. Ще дойде ред и на телешкото филе, което ще пържи по 2 минути, а след това ще аранжира върху цветните пюрета, крушите и зеленчуците.  

 

Лъчезара сподели пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева, че много внимателно е обмислила предложението на журито на MasterChef за работа в три от най-добрите ресторанти в България. Тя оценява шанса, който получаваш веднъж в живота и смята да се възползва от него. Но на първо време иска малко почивка от стреса на гладиаторската арена и емоциите, които същевременно й липсват. За адреналина в кухнята на кулинарното шоу тя споделя, че силата и идеите й са идвали заедно с продуктите, които не е познавала и никога не е готвила с тях. А всяка похвала от професионалистите я е правила по-уверена и силна. Множеството приятелства в шоуто се комбинира с промяна в режима на хранене, а най-облагодетелствани от кулинарния й талант са приятелят и най-близките й хора. Успоредно с това е влизала в професионалната кухня в родния си Благоевград, за да сподели с колегите си новите открития и вкусове.

А всеки, който иска да покаже и усъвършенства кулинарните си умения и да влезе в надпреварата за престижната титла MasterChef на България, може да се запише за кастинг ТУК .