.

 

Посланикът на диетичното хранене от MasterChef 5 Емануел Июджи приготвя нискокалоричен десерт в петък в "Преди обед" по bTV

Той ще посъветва зрителите да се стараят да спазват баланса между приема и разхода на калории

Фитнес инструкторът и балкански шампион по културизъм от MasterChef 5 Емануел Июджи ще покаже на зрителите на „Преди обед“ по bTV рецептата за нискокалоричния, но много вкусен десерт, който успя да приготви само за 15 минути на арената на MasterChef 5. За тарта с лимонов крем и мус от бял шоколад, който може успешно да поставя кулминацията на едно меню, кулинарят ще подбере компоненти, които гарантират, че удоволствието за сетивата няма да рефлектира върху килограмите.

Емануил ще посъветва зрителите на bTV да стартират подготовката с приготвянето на тестото. Той ще демонстрира, че бялото брашно, захарта и маслото могат успешно да се заместят със здравословни алтернативи. Атлетът ще направи свеж лимонов крем с нишесте, жълтъци и кокосово масло, мус от бял шоколад  и оризова сметана. Той ще покаже техниката за перфектно изпичане на хрупковата основа, както и за мариноване на сезонни плодове в ароматен алкохол.

Емануел ще сподели какви са били емоциите, целите и изводите му в MasterChef и как шоуто на добрия вкус е променило плановете му за бъдещето. В деня на представянето на първата му книга „Направи диетата вкусна“, кулинарят категорично ще разбие мита, че полезното не е апетитно. Той ще посъветва зрителите на „Преди обед“ да се стараят да спазват баланса между приема и разхода на калории, за да поддържат тялото си здраво и красиво. Според неговата философия крайните диети са много вредни за организма, а споделянето на удоволствието от храненето е полезно за душата.