.

 

Последен master клас и последен стрес тест преди финалната надпревара в MasterChef

Chef Роу сипе суперлативи към участниците, Chef Михалчев приготвя сладолед от тофу сирене

Уникалното тристепенно детско меню, създадено в предаването, вече е част от кулинарните предложения на няколко заведения у нас

С наближаването на финала в кулинарното риалити, задачите за претендентите стават все по-сложни и на моменти достигат дори границата на невъзможното. В топ 7 на хоби-готвачите всеки един готви перфектно, затова и въпросът вече е кой ще сготви много по-добре от останалите.

Поредното предизвикателство в кутията на MasterChef ще провокира истинска гладиаторска битка в кухнята на шоуто тази неделя от 20.00 часа. Задачата на претендентите за титлата ще бъде да приготвят за 60 мин. ястие, в което да участват и двата продукта, скрити под капака. Победителят ще отиде на последния master клас за сезона, заедно с един от своите подгласници, който бъде посочен от него.

За първи път Виолина не се плаши от кутията и е абсолютно уверена в своята рецепта , а Ивайло взима решение да направи нещо ново, което до този момент не е правил в кухнята на шоуто. Неда пък се осланя на своята поредна нетрадиционна представа как да съчетае продуктите и да надскочи своите граници. Митко е твърдо решен да си поиграе на „топло-студено“, а Краси ще разчита на опита си, натрупан от приятели в ловните дружини.

Едно от представените в топ 3 ястия така ще впечатли Chef Роу, че дамата в журито трудно ще успее да се отдръпне от чинията с думите – „Аз трябва да се махна, за да оставя и колегите да опитат, но наистина ми харесва. Никога не сте ме виждали така да ям! Това искам да видя на финала. Това е MasterChef“. Надпреварата на този етап от състезанието в епизода може да бъде обобщена само по един начин, изказан на глас отново от Chef Роу – „Класа! Начинът, по който вие вдигнахте летвата днес, качеството, стандарта, въображението, желанието и самочувствието във вашите чинии ми харесва много. Продължавайте само така!“

Последният master клас в този сезон ще бъде воден от Chef Михалчев, а готвещите успоредно с него участници ще трябва да направят сладолед от тофу сирене. Веднага след уникалния master клас, участниците ще се опитат да се спасят от предстоящата елиминация в последния стрес тест за сезона. А задачата в него граничи с невъзможното. Кой участник ще се справи най-добре в master класа на Chef Михалчев и ще стане първият сигурен финалист и кой ще е оцелелият участник след последния стрес тест, зрителите ще разберат в неделя, 15 ноември, от 20.00 часа.

В началото на есента участниците в MasterChef имаха за задача да изготвят тристепенно детско меню на база традиционни български продукти. То трябваше да е модерно, привлекателно и здравословно. Наградата за отбора победител в тази, по думите на Chef Роу „историческа война“, бе изготвеното тристепенно предложение да бъде включено в менюто на топ ресторант. Истински успех сред децата, които дегустираха в студиото, пожъна крем супата от праз с картофи, тиквички и естрагон, кюфтенца с лава - кюфтета по цариградски с пюре от целина и пюре от пащърнак и морков и десерта – плодова салата с дюли и крем англез. Чрез партньорството на кулинарното шоу с Mastercard® България и след усъвършенстване на това меню от Chef Роу, то вече е част от менюто на няколко заведения у нас.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.