.

 

Последната отборна битка и тежка раздяла в MasterChef

Гледайте тази вечер - 21 май, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 21 май, от 21:30 часа в последната отборна битка в MasterChef по bTV хоби готвачите ще разберат колко струва храната им. Събитията в кухнята стават все по-непредсказуеми, а идеята да заемат мястото си сред финалистите ще опъне нервите им до край. Последната група гости, които ще оценяват качествата на състезателите, ще покажат на петимата как функционира един истински ресторант. Бизнес дами с различни професии, интереси и вкусове, но с обща страст и експертност в пазаруването, ще плащат щедро само за "чистото злато" в кралското двустепенно меню.

Капитаните ще предприемат активни действия, за да разчистят конкуренцията чрез стратегическо саботиране и трупане на безценни предимства. Подозренията и липсата на доверие, изкъсо следене, промяна в стратегиите и взаимоотношенията на принципа "няма вечни приятелства, има вечни интереси" ще бъдат двигатели на напрегнатите 90 минути. Салата с калмари и телешко филе ще се борят за титлата най-красиви и професионални ястия с тартар от сьомга и телешко с рьощи. Но коя комбинация ще бъде оценена по-високо и ще събере повече пари в сметката на отбора си, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Местата във финалната седмица на състезанието няма да стигнат за всички, а елиминацията истински ще боли. Четирима от топ хоби готвачите ще се изправят пред измамно проста задача - консуме от диви гъби с ньоки и пресни подправки. Технологичната сложност при избистрянето на бульона, спецификата за приготвяне на картофите и аранжировката на чинията ще издигнат крайния резултат до ниво "супа на супите". Самоуверени, но притиснати от времето, състезателите ще се окажат с объркани планове и с изтичащи инфарктни минути. Кой ще напусне шоуто на финалната права и колко емоционална ще бъде раздялата, ще стане ясно тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.