.

 

Последният мъжки дуел за този сезон на MasterChef изпрати Виктор Анчев вкъщи

DJ-ят, познат с псевдонима „Мечока“, напусна кухнята след като сервира на журито суров кекс

Поредната динамична елиминация в MasterChef завърши с напускането на Виктор Анчев – Мечока. Оцелял в цели 6 елиминационни битки, 37-годишният DJ най-после се огъна и се наложи да върне престилката си. 

Негови съперници бяха членове на отпадналия отбор по време на Отборната битка – Лора и Осман, както и Марианна, която беше изпратена на „тепиха“ от притежателя на мастър-престилка – Биляна. По време на елиминационния сблъсък хоби-готвачите избираха опонент, с когото да премерят сили в приготвянето на едно от четири италиански ястия.

По време на първи кръг Марианна и Лора се изправиха една срещу друга в категория „прясна паста“. Ньоките с цвекло и горгонзола бързо спечелиха на Лора място на балкона и Марианна избра да се съревновава с Виктор. Той не успя да приготви ризото на необходимото ниво и така се стигна до последния мъжки дуел за този сезон на MasterChef – този между Виктор и Осман.

Осман се възползва от слабото място на Мечока – десертите, и го предизвика в състезание за най-добрата „торта ди меле“. От притеснение DJ-ят занули везната си и съвсем обърка рецептата. При разрязването на кекса, суровата смес от вътрешността му директно се разтече по дъската и Виктор Анчев загуби своето място в надпреварата.  

Chef Кустев го изпрати с думите: „Всяко предизвикателство ти носеше огромна емоция. До такава степен, че по някой път от нерви и аз започвах да треперя заедно с теб. Оцеля в 6 елиминации – нещо, с което малцина могат да се похвалят. Израсна много в MasterChef.“

„За мен MasterChef беше уникално преживяване. Научи ме на много неща. Започнах да излизам от зоната си на комфорт. Научих много техники, много нови вкусове и направих един от най-добрите си приятели за цял живот“, заяви с гордост Виктор.

 

Гледайте „MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.