.

 

Предизвикателството на Шуменско определи финалистите в MasterChef

В последната кулинарна битка преди финала, четиримата останали полуфиналисти- Биляна, Лора, Мелят и Осман бяха поставени пред предизвикателството на Шуменско. Всеки от тях трябваше да започне с приготвянето на рецепта, подходяща за един от трите вида Шуменско - Авторско пиво Тъмният малц, Светло и 100% малц. В случай че получи „да“ от всеки от членовете на журито, полуфиналистът се качва на балкона и се превръща във финалист, ако обаче дори и само един от шефовете не остане впечатлен и каже „не“, участникът трябва да приготви ново ястие с някой от другите вкусове, и така докато ястията станат три, или двата часа за готвене изтекат.

Осман беше първият, който се качи на балкона, а Мелят, Биляна и Лора трябваше да мерят кулинарни сили до самия край на 120-те им определени минути за приготвянето на трите рецепти.

И трите останали дами бяха изключително развълнувани, но успяха да представят впечатляващи десерти в комбинация с Авторско пиво Тъмният малц, като Мелят се справи само за 5 минути, а Явор Сарафов нарече десертът на Биляна „най-добрата“ комбинация, заради карамела и малца в десерта й, в абсолютна симбиоза с богатия малцов вкус на Шуменско Авторско пиво Тъмният малц.

Коя от тях получи три пъти „да“ и грабна своя билет за грандиозния кулинарен финал в събота, гледай в епизода на btvplus.bg