.

 

Предварителните кастинги за кулинарното шоу MasterChef по bTV стартираха във Варна

За втора поредна година екипът на кулинарното шоу MasterChef по bTV се впусна да търси най-добрите хоби готвачи из цялата страна. Предварителните кастинги за второто издание на любимото телевизионно състезание на младите стартираха вчера във Варна, където над 150 души представиха своите „емблематични ястия” за оценка на професионални готвачи. Любители кулинари от различни краища на североизточна България се събраха в морската столица, за да представят за дегустация вкусовете на Шумен, Първомай, Провадия, Бургас и Русе.

И тази година хоби готвачите, решили да направят крачката от домашната кухня към професионалната сцена на MasterChef, са представители на различни възрасти, професии и с разнообразни житейски истории. Сред претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева са търговски мениджър, ловец на трюфели, оператор на 112, учителка по български език и литература и алтернативен готвач, изявен фен на Chef Петър Михалчев. Предварителните кастинги за MasterChef привлякоха и българката Нели, която е израснала и живее в Лас Вегас. Дамата се завърна в България преди месеци, за да сбъдне мечтата си да стане част от кулинарното шоу.

Кастингът във Варна продължава и днес, а в събота и неделя екипът на предаването ще бъде в Пловдив. Chef Андре Токев ще очаква всички фенове на MasterChef на 12 декември, събота, в 13:00 часа пред хотел Лайпциг, за да се запознаят лично, да обменят рецепти и идеи за изтънчени вкусове, да вземат автограф и да се снимат. Всеки, който иска да стане част от шоуто и да изживее емоцията на добрия вкус, може да попълни анкетната карта на сайта masterchef.btv.bg.