.

 

Прекаленото спокойствие коства участието на двама хоби-готвачи в MasterChef

Росица Янчева не успя да спази обещанието си. Евтим Стоянов се „удави в свои води“

Миналата седмица хоби-готвачите Росица Янчева и Евтим Стоянов се препънаха пред предизвикателствата на MasterChef по bTV и напуснаха легендарната кухня след динамични битки.

Росица е френски възпитаник, който още от първия си ден в предаването изумява журито, другите участници и зрителите с изключителното си кулинарно майсторство. Вълнуващият стрес-тест от петък вечер обаче доказа, че хоби-готвачите нямат право да се отпускат по пътя към голямата награда от 100 000лв.

Участниците трябваше да приготвят кулинарен шедьовър от грозни и плашещи продукти, като на Роси се падна да готви с рибешки опашки. Голямата заявка за fish & chips обаче пропадна грандиозно след като chef Кустев директно изплю хапката си. Журито с голяма неохота изгони Роси, а при сбогуването им Явор Сарафов отбеляза: „Адски разочарован и фрустриран съм от това. Просто не мога да повярвам.“

„Много по-напред се виждах в това състезание. Научих, че трябва да се бориш във всеки един момент. Кухнята и готвенето са нещо, което е адски сериозно и наистина трябва да си на макс.“, сподели Роси след като върна престилката си.

В събота мениджърът на ресторант Евтим Стоянов беше капитан в отборната битка. Отборът му не успя да се справи със задачата да впечатли 28 гладни металисти и това го изпрати на директна елиминация. В нея, след рокада от страна на носителя на мастър-престилка - Виктор, Евтим се изправи срещу стюардесата Петя Маноилова. Двамата се състезаваха в приготвянето на морско плато от 6 ястия, но въпреки че морската храна е негова стихия, Евтим не успя да се пребори за оставането си в предаването.

„Урокът ми от тази загуба е, че никога не е късно да станеш за резил. Дори и да плуваш в свои води. Целта ми беше „Топ 10“. Е, на една ръка разстояние, но аз съм повече от благодарен, че стигнах дори дотук.“, с тези думи щурият Евтим напусна MasterChef.

 

Гледайте „MasterChef този петък от 20:00 ч. и по изключение в събота от 22:00 часа по bTV.