.

 

Премиерата на MasterChef ще бъде на 3 март от 20ч. по bTV

Членовете на журито представиха кулинарни шедьоври на специално събитие в чест на старта на шоуто

Навръх националния празник - 3 март, bTV измества часа на излъчване на премиерния епизод на култовото кулинарно шоу MasterChef. Предаването щe стартира на 3 март от 20.00 часа, а следващите епизоди ще се излъчват всеки вторник, сряда и четвъртък от 21.30 часа.

Броени дни преди старта на MasterChef "гладиаторите" в кухнята - Андре Токев, Петър Михалчев и Виктор Ангелов, посрещнаха първите си гости в студиото на MasterChef със символичните престилки. Тримата топ готвачи от журито на формата направиха демонстрация на приготвянето на изискани блюда и разясниха предизвикателствата, които зрителите ще видят единствено в ефира на bTV.

"Кулинарните предавания създадоха една от най-горещите тенденции в телевизията по света. У нас подобно съдържание вече се търси и от младата активна аудитория и е задължително за телевизия с политематичен профил. Естествено е, bTV, като лидер и иноватор на пазара, да предложи на зрителите именно MasterChef - най-успешният кулинарен формат в света, който в същото време се отличава от останалите, вече познати на пазара продукции. MasterChef е единственото кулинарно шоу само за любители готвачи, които търсят шанс за нов пробив, нова кариера. Много сме щастливи, че bTV реално ще даде възможност на победителя да промени живота си, да постигне мечтата си със собствени качества и усилия, демонстрирани в кухнята", коментира Маргарита Александрова, Директор "Програма", bTV Media Group.

Изпълнителен продуцент на MasterChef е германската компания Constantin Entertainment - най-големият независим продуцент в Германия и дъщерна компания на Constantin Film, един от най-големите играчи в световната киноиндустрия. Constantin Entertainment работи в 18 държави в Европа, сред които Румъния, Полша, Сърбия, Хърватия, и продуцира всички жанрове програми за телевизия. В България Constantin Entertainment работи по формата MasterChef с екип от 60 местни специалисти.

"Със старта на MasterChef bTV навлиза в следващата фаза на утвърждаване на лидерската си позиция. Вярвам, че с привличането на Constantin Entertainment, продуцентска компания с доказани успехи по света, програмата на bTV ще стане още по-успешна и привлекателна за зрителите. Очаквам партньорството ни със силен участник на международния продуцентски пазар да изиграе положителна роля за българската телевизионна среда", коментира Едмунд Апел, Главен оперативен директор и Главен финансов директор, bTV Media Group.

В битката за голямата награда от 100 000 лева 80 любители готвачи ще влязат в тежка битка, а от тях ще останат 16, които ще трябва да докажат своя талант, характер, техника и въображение. Те ще преминат през тежки и инфарктни изпитания като стрес тест, битка за имунитет, тест за креативност, отборни битки, елиминации и мастъркласове, за да докажат, че имат необходимите качества, за да влязат в кулинарната история на България. В предаването ще се включат и популярни лица, които ще дегустират творенията на участниците в качеството си на специални гости на шоуто.

По пътя от домашната до професионалната кухня участниците в MasterChef България ще имат възможността да се учат от най-добрите готвачи в лицето на авторитетното жури, за да заслужат признание, уважение и да запишат името си в най-грандиозното кулинарно състезание. Дали ще проявят достатъчно кураж, умения и страст, за да сбъднат най-смелите си мечти и да променят живота си, зрителите ще видят от 3 март в праймтайма на bTV.