.

 

Приключение из България организира "MasterChef"

Предстои неочаквана отборна битка и трудна раздяла с някои от участниците в кулинарното шоу на bTV

Вълшебна кулинарна обиколка из България ще направят участниците в седмия сезон на „MasterChef“ по bTV, а ястията им ще ни пренесат до красиви кътчета на родината. Със своите шедьоври в кухнята най-добрите хоби готвачи ще се изкачат до високи върхове и ще се спуснат в дълбоки води.

Във вторник кандидатите за титлата „MasterChef“ и за приза от 100 000 лева ще отворят първите кутии и ще открият в тях типични за различни региони на страната ни продукти. Някои ще се изкушат да използват максимум от съставките, а други ще заложат на принципа „По-малкото е повече“.

Във всяко ястие компетентното жури в лицето на Chef Петър Михалчев, Chef Андре Токев и Chef Силвена Роу ще търси интелигентния подход. Отличниците ще заслужат значки за имунитет. Онези, които не се справят, ще сложат черни престилки и ще отидат на елиминации. Предстои им тежко изпитание на остров, известен с консервативните си кулинарни традиции.

Очакванията на журито ще скочат по-високо от всякога. Chef Михалчев ще търси впечатляващи съвременни интерпретации на традиционни вкусове, а Chef Токев ще изисква перфектна техника и няма да толерира повърхностно отношение в кухнята. За Chef Роу нито едно ястие няма да бъде достойно, ако не е приготвено с артистичност и страст.

В сряда започва отборна битка, каквато историята на „MasterChef“ не познава. В нея ще се очертаят първите лидери и ще изпъкнат различни организаторски стилове. Кулинарното пътешествие ще прескочи до континент с дъх на силни, екзотични подправки.

След серия от разнообразни сблъсъци в два последователни дни някои участници ще дадат силни заявки за титлата, а други ще си тръгнат завинаги от най-доброто кулинарно шоу, за да продължат да готвя с любов, но у дома.