.

 

Професионална фотосесия на храна от Цецо Мирчев и урок по емпанада от Chef Андре Токев

В понеделник вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV кухнята на MasterChef ще се напълни с изкушения и ще бъде по-гореща от всякога. Вдъхновение от Прага ще провокира претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева да сготвят гурме шедьоври със светла и тъмна бира. Две прекрасни дами ще се присъединят към Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, за да разяснят разликите в приложението на вариациите на чешкото пиво. Взискателното жури ще опита четирите най-добри ястия и ще излъчи двама победители, които освен да се спасят от елиминации, ще получат професионална фотосесия и възможност за влияние върху фазата на отпадане от играта. Гладиаторите ще разполагат с един час, за да приготвят две идентични порции и да впечатлят професионалистите.

Кръвното и адреналинът ще се вдигнат, някой ще „загуби ума и дума”, а други ще се колебаят в избора си, повлияни от изяществото на „бирените момичета”. Хоби-готвачите ще предприемат рисковани експерименти, за да направят пивото основен елемент от своята кулинарна фантазия, която ще варира от нестандартни десерти до фини технични изпълнения от азиатската кухня и приятни „парти чинии”. За какви ястия са подходящи светлата и тъмната бира, кой ще бъде по-мотивиран за победа – жените или мъжете, как трябва да изглежда една чиния за фотосесия на храна и какви са спецификите в подготовката й? Води ли бурната радост до емоционална нестабилност и кои двама души ще спечелят кутията на MasterChef, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

След горещата професионална фотосесия от Цецо Мирчев, победителите ще имат възможността да спасят по трима души, които няма да рискуват да напуснат MasterChef. Стратегически, а не приятелски избори ще определят хода на играта, скромността ще бъде предпочетена пред солидната заявка, а най-притесняващите играчи ще трябва да намерят сухите еквиваленти на пресни подправки. Този, който познае най-много аромати в рамките на 5 минути, ще спечели предимство за следващата задача. Обонянието ще е най-доброто оръжие и най-големият кошмар, когато сетивата се притъпят, а стратегията ще предопредели позорния или отличен изход на играта.

В третия кръг кулинарните гладиатори ще приготвят ястие по собствена рецепта, но трите задължителни свежи подправки за всеки ще бъдат определени от победителя в предишния кръг. Есетра су вид със запържена цикория и норвежки сос ще се бори с филе от сьомга с пюре от магданоз и ментов сос, пилешко филе със свежи подправки, сотирани зеленчуци и бекон, хрупкаво агнешко с кус-кус и деконструирана боб чорба. Дали рисковете ще са оправдани, а играта - ръководена от принципа „прецакай противника” и кой ще отиде на дуел?

На финалната права един труден урок от Chef Токев за автентична мексиканска емпанада ще изпрати някого вкъщи. Професионалистът ще покаже как се приготвя тесто от свинска мас, масло, брашно, яйце, вода, оцет и плънка от кайма, лук, кимион, кориандър, канела, чоризо и кашкавал. Но взискателното жури ще даде на хоби-готвачите пълната свобода да изберат вкусовете на популярното ястие, за да ги впечатлят и да защитят мястото си в кухнята на MasterChef. Може ли лошата енергия да развали вкуса, дали играта е по-сладка с равностойни противници и може ли победата да е тъжна, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.