.

 

Радка, Лора и Николай се състезават за титлата MasterChef на България и наградата от 100 000 лв. на големия финал тази вечер от 21 ч. по bTV

Тази вечер от 21:00 часа зрителите на bTV ще станат свидетели на епичния финал на MasterChef България. За престижната титла и голямата награда от 100 000 лева ще се борят Радка Булман, Лора Капустина и Николай Бойков. Всеки от тях ще направи и невъзможното, за да убеди Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, че именно той е най-достоен за победата. Цялостното представяне на меню като в бутиков ресторант ще сбъдне мечтата на един от тях и ще промени живота му завинаги.  Пред погледите на своите колеги от петото издание на шоуто на добрия вкус и с подкрепата на своите близки, гладиаторите ще предложат авторски рецепти, които въплъщават личния им стил и усет за първокласна храна. Амбиция, въображение и майсторство ще се съчетават в невероятни вкусове и кулинарни картини. Но победителят може да бъде само един. Кой ще се отличи с концепция, вкус, последователност, презентация и силен характер – тази вечер в големия финал на MasterChef по bTV.

Вчера, след безмилостно съревнование за място на финала, Красимира Кръстева и Добрин Карлъков напуснаха гладиаторската арена като полуфиналисти на MasterChef 5. Те се бориха достойно в приготвянето на изискано меню от закуска, обяд и вечеря, но малки грешки им отнеха престилките на крачка от сбъдването на мечтата им.
Перничанката, която се завърна от Германия, за да бъде част от шоуто на добрия вкус, заложи на комбинацията от биволско мляко и сладко от роза с чия, банан и фъстъчено масло за старт на деня. С апетитната порция, сервирана в чаша, тя си спечели адмирациите на журито.

През това време мениджърът на ресторанти във Великобритания не изневери на амбициозния си темперамент и поднесе „мега закуска“ със сьомга, ядки, авокадо, спанак, домати и сос Холандез. Многокомпонентното ястие му донесе признанието на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, а чинията му беше окачествена като достойна за финал. Това му даде стратегическото предимство да избере дали да готви местни или вегетариански супа и основно обедно предложение, а опонентите му да бъдат задължени да творят с противоположните продукти. Въпреки че реши да си осигури спокойствие с агнешките котлети и морски дарове, една излишна кост го лиши от шанса да стане първият финалист и да грабне кухненски уреди за 3500 лв.

Фината картофена супа, любима на Ангела Меркел, в комбинация с равиоли от целина и козе сирене на Краси също бяха приветствани от журито като идея и вкус, но не успяха да надделеят над „налудничевата“ чиния на Николай. За вечерните основно ястие и десерт Красимира и Добрин се съревноваваха с авторски интерпретации на патешко магре, червена сватбена торта и деконструиран десерт с шоколадов мус. Огромното напрежение, повторените пропуски, по-изчистената презентация и непредвидените рискове записаха отличните кулинари като полуфиналисти в историята на MasterChef България. И двамата благодариха на журито за научените уроци, безценните срещи и незабравимата емоция на шоуто на добрия вкус.

Специално за големия финал тази вечер, екипът на bTV Media Group е подготвил за феновете бонус преживяване на сайта masterchef.btv.bg. 360-градусово видео ще потопи изцяло потребителите в битката на тримата претенденти за титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева през компютър, таблет или телефон.