.

 

Реално готвене в ресторанта на Chef Токев, партньорство с тайландки и прецизни основни техники формират челната шестица на MasterChef - във вторник от 21:00 ч. по bTV

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV 7-те топ хоби-готвачи на България ще поемат огромна отговорност, защото ще влязат в кухнята на ресторанта на Chef Андре Токев. Ще е нужна твърда ръка, за да се избегнат грешките, а място за слаби характери няма да има. 12 от над 160 000 фенове на шоуто във facebook ще опитат храната на гладиаторите, а тези, които не оправдаят очакванията им, ще се „изгубят в превода“ на автентичната тайландска кухня. Игра на прецизност и бързина в почистването, рязането и обезкостяването ще изкара още един от играта, защото Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки търсят характер, достоен за престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон.

Състезателите ще излязат за втори път от кухнята на MasterChef, а уменията им за работа в професионалнта кухня ще бъдат изпитани в ресторанта на Chef Андре Токев. Храната, която ще поднесат на гостите трябва да отговаря на всички стандарти на перфекциониста в журито – от вкуса до презентацията. Капитаните на двата отбора ще влязат в битката развълнувани от голямата чест и отговорност, но и с ясна стратегия за подбор на екип. И тъй като в състезанието участват 7 хоби-готвачи, единият лидер ще трябва да посочи съотборник, който да готви и с двата отбора, а след края на играта и независимо от резултата, да бъде спасен от стрес тест. Той ще се поколебае дали това да бъде слаб противник, който може лесно да бъде победен, дали бъде съхранен добър приятел в напрегнатата финална фаза или някой, който ще саботира опонентите. Анонса на журито, че гостите ще бъдат 12 измежду  160 000 най-заклети фенове на MasterChef във facebook, ще вдигне летвата още по-високо, защото зрителите на bTV ги познават много добре, виждали са всеки как готви и имат високи очаквания към представянето им.

 

Двата отбора на гладиаторите на MasterChef ще разполагат с по 60 минути в кухнята на Chef Андре Токев, за да се запознаят с менюто, да разпределят ролите си, да направят заготовки и да изпълнят поръчките на феновете си. Липсата на опит в работата с професионално оборудване ще изпита бързия рефлекс и логическо мислене, дисциплината ще бъде от решаващо значение, а екипната работа и единомислието ще проличат в удоволствието на гостите. Салатата Цезар със скариди, сотираното шкембе върху зеленчуци, сьомгата с брюкселско зеле, горчичен сос и картофено пюре, телешкият стек с гъши дроб, сос от трюфели, зеленчуци и картофено пюре и десертът от сирена и плодове ще създадат стрес в редиците и ще накарат капитаните да осъзнаят всички функции на Chef готвачът. Балансът между комуникация със сервиза и добрата организация на екипа ще отличи лидерските качества на кулинарите, а лошата стратегия ще доведе до повтарящи се грешки. Отговорността за крайния продукт, способността за овладяване на хаоса и изземването на функции ще накара Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки да вземат категорично решение и ще доведе до горчиви сълзи на разочарование силни личности. Има ли място за шеги в кухнята на Chef Андре Токев, кой ще „подобри“ рецептата му като я лиши от компонент и кои гладиатори ще отидат на стрес тест, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

В първата фаза на елиминационната игра претендентите за престижната титла MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон ще трябва да приготвят впечатляващо ястие от азиятската кухня в колаборация с три дами от Тайланд, които говорят само родния си език. Хоби-готвачите ще разполагат с 45 минути и пълна свобода на творчество, жестикулация и синхрон с  партньорките си, дори с опцията да приготвят две ястия, които в последствие да комбинират до пълна хармония и в автентичната азиатска стилистика. Дипломатично „разчупване на ледовете“ между двата народа, „изгубване в превода“, редица комични ситуации и обучение в типични български обръщения ще съпроводят приготвянето на скариди, пиле, нудли и свежи зеленчуци, които 1/3 от световното население консумира всеки ден с клечки. Кой ще се доближи най-много до екзотиката и пикантните вкусове на източните народи, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Двама гладиатори ще се изправят в труден, многофазен дуел, за да докажат, че заслужават още един ден в кухнята на MasterChef България. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще изпитат уменията им под стрес и висока скорост с основните техники на рязане брюноа и жулиен, заготовка за картофи „Максим“, перфектното обезкостяване на пъдпъдък и комбинацията на тези компоненти в перфектното ястие. В първата фаза те ще трябва да покажат основни познания в почистването на лук, моркови и аспержи, нарязването им на перфектните еднакви малки кубчета и тънки ивици, след това - да приготвят идеални картофени кръгчета, които да сварят в масло и да подготвят за печене, да обезкостят и почистят безупречно деликатната птица. Който от двамата приключи първи с изпълнението на прецизните задачи, ще даде старт на 30-минутно готвене, след което по-добрият ще продължи в състезанието, а другият ще напусне кухнята на MasteChef. Кой ще се сбогува с приключението  и голямата мечта за нов живот, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.