.

 

Рецептите на Пенчо Славейков, традиционни момици и колко са опасни дивите гъби

Утре вечер в MasterChef България от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа в MasterСhef, в третия ден, в който Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев награждават най-добрите хоби готвачи с престилка – билет за шоуто, храната си ще презентират българи от цялата страна, готови на всичко, за да грабнат шанса на живота си. Ентусиазъм, мечти за качествено кулинарно образование, самоувереност, възхита, но и огорчение от загубата ще се смесват с прекрасни аромати в най-голямата професионална кухня в родния ефир.

Хоби готвачите ще се опитват всячески да завъртят главата на Андре, Виктор и Петър, ще демонстрират грациозни движения на истински шефове, ща предложат дори класическия акомпанимент на деликатесите и ще поднасят високоградусови напитки. Въпреки това преценката на журито ще остане трезва, те ще се доверят на вкуса и само най-добрите ще продължат към голямата награда от 100 000 лв.

Бесарапска българка ще отстоява дисциплината зад печката, майка ще готви за дъщеря си, а  кулинарен талант с тежка съдба ще се изправи пред съдбоносен избор. Един млад дух ще обсъди с шеф Токев рецептите в първата българска готварска книга, издадена от Пенчо Славейков през 1892 година, но това няма да е единственото традиционно ястие, което тримата от журито ще опитат.

Гладиаторите ще трябва да дегустират супа „льо трезве” с момици от щавено прасе и домашна ракия. Амбициозна танцьорка на пилон ще се постарае да впечатли с уменията си истински майстор-сладкар. Любител гъбар ще предизвика екстремизма и изследователския дух на журито, но дали ще опитат ястието му след признанието за липса на сертификат? Как българите ядат ти-боун стек и колко са смели с ножа и черпака - утре вечер в MasterChef от 21:30 часа по bTV.