.

 

"Религия в чиния", танцувален фюжън и куче се борят за златна престилка в MasterChef - във вторник от 21:00 часа по bTV

Амбицията на хоби-готвачите да заслужат златната престилка става още по-ожесточена

Във втория епизод от приключението на MasterChef – във вторник от 21:00 часа по bTV, амбицията на хоби-готвачите да заслужат златната престилка става още по-ожесточена. Взискателното жури ще оценява още по-прецизно ястията на претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева, пристигнали от целия свят. В селекцията от любители-кулинари Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще търсят дисциплина, мисъл, упорита работа и въображение, ясна цел и кауза за бъдещето.

Борбен мъж ще готви за благото на семейството си, любител на класическите, прецизни изпълнения ще направи прецедент в историята на кулинарното шоу, а снайперист ще се прицели директно в златната престилка със „рецептата на мама“. Дама, опитала вкуса на 64 държави ще представи своята същност под формата на „религия в чиния“, а гурманка с твърда убеденост в ползите на здравословното хранене ще предизвика истинска война. Една елегантна чиния ще накара съпруг да оцени по достойнство възможностите на жена си, „свободен дух“ ще представи порция с лична история от Кавказ, а „абсолютен фюжън“ ще накара дори строгото жури да затанцува.

Кандидатите за престилка ще разберат, че в MasterChef размерът има значение, пропорцията на продуктите е от съществено значение за оценката, а разнообразието от техники, които са избрали за приготвянето им, показват класата на готвача. Някои ще ядосат Chef Токев с „изнасилени“ продукти, други ще разочароват Chef Роу с прекалена амбиция, а трети ще получат искрени комплименти от Chef Михалчев. На кулинарната арена ще излезе дори и куче, което ще внесе смут в състава на журито.

Каква е кулинарната мисия на Chef Петър Михалчев в Япония и България, към кого ще се „смили“ Chef Силвена Роу и какво е отношението на Chef Андре Токев към луксозните яхти? За каква „малка услуга“ ще помоли журито участник, качил доста килограми по време на подготовката си за състезанието MasterChef – във вторник от 21:00 часа по bTV.

Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на „ненаситните“ фенове на MasterChef ексклузивни коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто. На сайта masterchef.btv.bg потребителите ще гледат и авторски видео рецепти с всяка стъпка от изпълнението им.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци