.

 

Ресторантьори и еклери учат как да бъдеш победител в кухнята  – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV

Утре вечер от 21:30 часа гостите в ресторанта на MasterChef по bTV ще издигнат отборната битка на още по-високо ниво. Те хранят стотици хора на ден и откриват грешките за секунди. Изборът и приготвянето на предястие и основно за 17 души ще проверят смелостта, отговорността и прецизността, отборния дух, реалистичната преценка на възможностите, доверието и толерантността на хоби-готвачите. Капитаните ще трябва да организират всички процеси така, че да сервират перфектни ястия на главни готвачи и управители на ресторанти.

Топла зеленчукова салата с ядки и пуешко роле ще се изправят срещу поширани круши с козе сирене и френско петле с кус-кус от броколи в битката за висока оценка от професионалистите. Различията между участниците стават все по-непреодолими, а соловите играчи ще предизвикат скандали, неодобрение и смут пред печките. Иновацията ще влезе в битка с класическата консервативност, а след призива на строгото и справедливо жури към гостите да не проявяват никаква снисходителност, единият отбор ще запише тотален нокаут в историята на MasterChef България.

Позорно загубилият отбор ще облече черните престилки в елиминациите на MasterChef. За 60 минути хоби-готвачите ще трябва да приготвят шест идентични еклера – по-леки от въздуха, с перфектен крем англес и шоколадов завършек. Рисковете при френския класически десерт са много, а напрежението ще пречупи дори и най-силните характери. Но MasterChef дава не само уроци за готвене, а учи и да не се предаваш въпреки трудностите и спънките. Дали състезателите ще проявят щедрост към колега, възможно ли е последните да станат първи и кого ще извадят от играта „хлебчетата на херцогинята”, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 в MasterChef.