.

 

Реванш за миналото и кулинарен маратон изпращат трима на финала на MasterChef – утре вечер от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV в големия полуфинал Божана Кацарова, Иван Киров, Росица Иванова и Димитър Димитров ще се върнат към уроците на миналото с четири кутии на MasterChef, с които вече са се сблъсквали. Те ще имат възможността да изберат на сляпо кулинарната банка със скрити продукти, а интуицията им ще ги доведе до предизвикателства с буркан, бира, ябълки и космическа храна. Възможността за реванш и демонстрация на наученото ще превърне 60-те минути в превъзходно изискано гурме.

Мотивирани и целеустремени, изминали дълъг път на кулинарни предизвикателства, Божана, Иван, Димитър и Росица ще се впуснат в ожесточена битка за победа в последната кутия в MasterChef. Силните гладиатори ще положат максимум старание, за да защитят претенцията си за престижната титла и голямата награда от 100 000 лева с топ ниво на ястията си. Супер визии, експлозии от аромати, октопод с ракия, море с изтънчен вкус, професионален финес и надминаване на земните възможности ще дадат победата на най-заслужилия. А тя върви с конкурентно предимство за елиминациите.

По пътя към челната тройка и гарантираното място във финала на MasterChef четиримата гладиатори ще влязат във високоскоростен кулинарен маратон. Те ще разполагат с 2 часа и 15 минути и пълна свобода при избора на продукти и техники, за да впечатлят взискателното жури. Според правилата те ще могат да представят ястието си когато преценят, че е завършено, но ако то не бъде одобрено от Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, трябва да започнат от начало. Пръвите трима, които спечелят небцето на професионалистите отиват на финал.

В играта на стратегии и нерви победителят от кутията на MasterChef ще получи 15 минути преднина пред своите конкуренти. Всеки от тях ще заложи на различен подход – сигурни решения, паралелно готвене на две ястия, старт с план А и обмисляне на спасителни варианти, самоувереност и игра „ва банк”. Самочувствието и амбицията ще приемат формата на семпли, но удивително вкусни комбинации, многокомпонентни чинии с иновативни решения, креативност, непознати за домашната кухня техники и яростна битка с времето. На крачка от финала напрежението ще ескалира и ще нажежи страстите до червено, играчите ще губят контрол, ще ускоряват скоростта до максимум, ще използват психологическата атака за саботаж на противника и ще разказват историята на тримесечео кулинарно приключение в една чиния. А кой от четиримата – Божана, Иван, Росица или Димитър ще напусне играта на полуфинала и кои ще бъдат тримата хоби-готвачи, които ще се борят за титлата и голямата награда от 100 000 лева, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 в MasterChef по bTV.