.

 

Рибай стeк и традиционна лучена манджа предизвикват готвачите в MasterChef

Гледайте на 21 април от 21:30ч. по bTV

Утре вечер - 21 април, от 21:30 часа по bTV всяка грешка на участниците с продуктите от кутията на MasterChef ще струва скъпо. 11-те готвачи ще докажат още веднъж своя талант и характер с говежди рибай стек от породата "Ангъс" – едно от най-добрите меса в света, което струва теглото си в злато. Липсата на опит с този деликатес ще доведе до груби грешки, но познавачите ще пристъпят смело и със самочувствие към печките. Кои ще бъдат трите най-впечатляващи и "породисти" чинии и коя от тях ще предизвика спор между Андре и Виктор?  
Подмолна задача в теста за креативност ще наруши баланса на силите. Победителят от кутията на MasterChef ще режисира оспорвано състезание на тема "българско наследство". Той ще може да избира между традиционните за нашата кухня картофи, боб и лук. Централно място в ястията на състезателите ще трябва да заеме "царят", съчетаващ в себе си функциите на подправка и лекарство. В тръсене на автентичните вкусове в съвременен гурме прочит чужденците ще развихрат фантазията си, а българите ще се върнат към носталгични спомени от детството.

Вариациите на юфка и попара ще изненадат Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев, а гурме баница и пай ще ги впечатлят с перфектен вкус. Кавървмите, яхниите и кебапа ще залегнат масово в предложенията на състезателите, кюфтетата по радомирски ще подложат на съмнение произхода на един от тях, но журито ще бъде особено взискателно и към презентацията в чиниите. Кой е проявил най-голяма изобретателност и най-добър вкус и кои ще бъдат тримата "закопани" от кулинарните традиции на стрес тест - утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.