.

 

Рори Милър от MasterChef предлага пикантни такос за деня на влюбените

Според Рори романтиката на Свети Валентин се гарантира от личното отношение и собственоръчно приготвената храна

Един от най-атрактивните участници в петия сезон на MasterChef – американецът Рори Милър, показа на зрителите на „Преди обед“ своето пикантно предложение за деня на влюбените. Роден в Сиатъл, той избра България, за да се развива в сферата на кулинарията и производството на крафт бира. От близо половин година всеки любител на такос може да опита мексиканския специалитет с авторския почерк на кулинаря в центъра на столицата. Специално за Венета Георгиева Рори представи три варианта на любимата си street food храна – с телешка кайма, бавно печено дърпано свинско и пилешко месо.

Според Рори романтиката на „Свети Валентин“ се гарантира от личното отношение и собственоръчно приготвената храна. Затова и не е съгласен с факта, че виното и шоколадът оглавяват списъка с „любовните“ храни. На зрителите на „Преди обед“ класиралият се на седмо място готвач препоръча комбинацията от телешка кайма, чедър, гауда и пико де гайо (или мексиканска салца – домати, лук, кориандър и свеж дресинг). Той споделя мнението, че някои от най-хубавите и сочни неща стават бавно и затова приготви тако с бавно печено свинско със салса от манго и ананас. Третото предложение на гладиатора от MasterChef е такос с пилешко, мариновано в бърбън със сос „Верде“, приготвен от зелени домати и специални подправки. Той завърши деликатесите си с млечен и любимия си лют сос в два екзотични варианта – с къпини и нар, както и с ягоди и годжи бери. Той загатна, че на празника утре ще си вземе почивен ден и ще сготви нещо специално само за любимия си човек.

Рори призна, че очаква с нетърпение новия сезон на MasterChef, който стартира на 24 февруари в 21:00 часа. За него е интересно да види с какви продукти и техники журито ще провокира новото поколение хоби-готвачи. А и е сигурен, че шоуто ще е не по-малко напрегнато, когато си в ролята си на публика, но познаваш добре усещането да си от другата страна на камерата. И допълни, че ще се радва да види кулинар, споделящ неговата любов към лютото.