.

 

Росица Иванова се изправя в MasterChef дуел срещу Елизабет Николова с цветен качамак срещу  свеж дип от карфиол с пресни хлебчета - в сряда от 9:30 часа в „Преди обед” по bTV

Бронзовият финалист от трети сезон на любимото готварско шоу предизвиква кулинарната гладиаторка от сезон 2 на тема постно ястие с бюджет от 5 лева

Бронзовият финалист от сезон 3 на MasterChef Росица Иванова ще влезе в красив кулинарен дуел с гладиатора  от сезон 2 – Елизабет Николова, за да предложат на зрителите на Преди обед по bTV деликатни рецепти, подходящи за пости. Ограничени в бюджет от 5 лева, условието да използват сезонни здравословни продукти и време от един час, двете магьосници в кухнята ще влязат уверени, че могат да постигнат перфектния вкус.

Роси ще приготви пред камерите на „Преди обед” един алтернативен прочит на качамак. Вместо масло и сирене, тя ще придаде на ястието приятни зеленчукови вкусове, цветове и разнообразни текстури. Половината от царевичното брашно ще свари в бульон от лук, морков, целина и магданоз в пропорция 1 към 4,5, а другата – в пюре от сотирани и сварени спанак, чесън и лук. Бронзовата финалистка на MasterChef 3 ще запече чери домати с прясна мащерка и гъби на тиган, за да декорира ястията за двама. С пресния дафинов лист от градината на баща си ще овкуси спаначената смес, която след добавянето на качамака трябва да придобие пухкава и мека консистенция. С нея ще оформи кладенче, което ще напълни със светлата смес, ще декорира със запечените домати, гъби, запържени мустачки от пресен лук и традиционния за ястието червен пипер.

За да ни подготви за топлия сезон, Елизабет ще приготви „пролет в чиния”, която повдига самочувствието и се грижи за доброто настроение около масата. Тя ще направи за зрителите на „Преди обед” дип от карфиол, нахут и подправки с хляб на тиган. Първата стъпка на красавицата, класирала се в топ 6 на второто издание на MasterChef по bTV, ще бъде запичането на розичките карфиол с малко вода и сол. След около 20 минути под фолио те ще бъдат пасирани с печен чесън, пушен и обикновен червен пипер, сминдух, лимонов сок и зехтин . Бети ще смеси 2 чаши брашно с чаша вода и малко сол, ще замеси твърдо тесто, ще го разточи, намаже с олио, завие на руло и ще го нареже на пънчета с дължина от около 5 см. След като ги притисне с длани, те ще се превърнат в плоски охлювчета, които ще се запекат на тиган. Допълнително ще приготви и брускети с мащерка и зехтин. Мусът ще сипе в малка паничка, която ще покрие с блендирани пълнозърнести хлебни трохи с пресен магданоз, зеленчуци и пяна от вода от нахут.

Докато бързите, здравословни и апетитни рецепти провокират сетивата на екипа на „Преди обед“ по bTV, дамите ще разкажат на зрителите за предизвикателствата, които са приели след MasterChef. Бети ще сподели, че се е посветила изцяло на ученето, но не се е отказала от голямата си мечта да има собствен ресторант. Според нея икономическото образование, съчетано с магистратура в Италия, ще направи управлението на частен бизнес още по-успешно. Бронзовата финалистка от третия сезон на любимото кулинарно шоу на България припомни, че веднага след участието си, изпълняваше ролята на управител и главен готвач в ресторант в Сопот. Към момента Роси е запазила екипа си и заедно се развиват в полето на занаятчийския италиански сладолед в столицата. Те са заложили на затворения цикъл на производство като използнат мляко и суровини от частна био ферма и професионални знания от столицата на джелатото.

Кое от двете бързи и здравословни веган предложения ще запишат зрителите по bTV в домашните си рецептурници, ще видим на сайта на „Преди обед“.