.

 

Събина Косева от "MasterChef" 4 подари рецепти за великденски изкушения на децата от с. Роза

Вижте как да си приготвите и вие Великденски зайчета, Стафиден хляб и Захарен хляб

Събина Косева от четвъртия сезон на "MasterChef" България подари на децата от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в с. Роза специален пред великденски "MasterClass". Осем ученика, избрани чрез специални критерии имаха шанса да приготвят Великденски зайци от тесто под нейното ръководството. Останалите ученици трябваше да демонстрират своите умения в украсяването на тарталети. Резултатът от екипната работа впечатли малки и големи, но най-хубаво от всичко бе преживяването, тръпката от надпреварата и радостта от споделянето между децата.

В столовата на училището, превърната в кулинарен базар, всички имаха удоволствието да се порадват и да опитат от кулинарните предизвикателства, приготвени от малките готвачи. Инициативата даде и началото на празничния благотворителен базар на училището, като събраните средства ще подпомогнат реализирането на  пътуваща академия за деца и ученици от 3-ти и 4-ти клас.

Стафиденият и захарен хляб може да се закупят през цялата година в хлебарниците в западна Европа. Комбинират се чудесно и с масло, и с парче качествен кашкавал като училищна закуска за нашите деца. Направете си повече броя наведнъж и ги замразете. А за Великден пригответе зайчета от същото тесто. Добър апетит!

А ето и рецептите за Великденски зайчетаСтафиден хляб и Захарен хляб, които Събина демонстрира на учениците.

Свързани