.

 

Саботаж и шоколадови съкровища елиминират един в MasterChef

Гледайте тази вечер - 30 април, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 30 април, от 21:30 часа отборите в MasterChef по bTV ще готвят обедно меню за работещи. 18 служители на голяма компания в България ще влязат в ресторанта на кулинарното шоу, за да задоволят апетита и сетивата си с двустепенно меню от супа и основно ястие. Саботаж, заплахи и стратегия за дезориентация на конкурентите, колегиалност и шанс за реабилитация ще предопределят избора на капитани и отбори. Неравно разпределение на силите и неразбирателство в изготвянето на менюто ще затруднят допълнително състезателите.

Пилешка супа по гръцки и свинско каре с пюре от картофи ще се борят за вота на гостите срещу картофена крем супа с чедър и свинско бонфиле на тиган със сладки картофи и спанак. В единия екип готвенето ще е гарнирано с подозрения, липса на респект и хумор "а ла елиминации", дори един от играчите ще бъде отлъчен от отбора си, докато останалите ще работят със страст, песни и усмивки. Какво ще отсъдят гостите в ресторанта на MasterChef и чия ще бъде вината за загубата, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Елиминациите ще поднесат предизвикателството "сладко съкровище", което ще сложи край на мечтата на един от състезателите. Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев ще им възложат приготвянето на девет шоколадови трюфела с поне три различни вкуса – висока топка в сладкарството, която изисква особена прецизност. В тази деликатна задача всеки от тях ще има възможността да изрази себе си, да вложи любов и грижа при темперирането и овкусяването, за да направи нежен, кадифен комплимент на журито. Какви са основните техники за ганаж, колко различни ароматни варианти на шоколадово изкушение ще поднесат, как се прави елегантна декорация на бонбони и кой ще свали престилката на MasterChef – тази вечер от 21:30 часа по bTV.