.

 

Състезатели проливат кръв и сълзи за титлата MasterChef България

Гледайте шоуто тази вечер - 11 март, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 11 март, от 21:30 часа след края на кастингите четиресетте финалисти на MasterСhef България ще се изправят пред първите директни елиминации. След срещата си с трима от най-безпощадните кулинарни авторитети - Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев, почти половината от тях ще загубят престилките си.

Един нож и един единствен продукт ще върнат топ 40 в първи клас, за да проверят основните им техники и познания. Шеф Ангелов ще си припомни своите първи стъпки и функция на кухненски робот, но ще отбележи, че колкото и лесна да изглежда задачата, именно тя ще отсее потенциалните финалсти от обикновените любители. След близо 2 часа рязане и кълцане кръвта и сълзите ще са билет към дома, а прецизността и търпението ще са стъпалата към следващото ниво на кулинарната арена.



32-мата оцелели ще се борят за своето място в следващото предизвикателство – готвене под напрежение. Разполагайки с един основен продукт, те ще трябва да добавят майсторство и въображение, за да изградят неповторимо и хармонично блюдо за 30 минути. Стресът, планирането, ориентацията и изборът на допълнителни продукти ще ги накара да се почувстват като на война, а щателното наблюдение от страна на Андре, Виктор и Петър ще вдигне градуса още повече. Докато обсъжда добрите попадения, журито ще обясни основни принципи на ресторантьорския бизнес, като създаване на меню – празник от вкусове, цветове и аромати.


Тази вечер от 21:30 часа по bTV вярващи в себе си или недотам убедени в резултата на усилията си, 26-те най-добри ще си тръгнат като победители. В края на дългия и тежък ден в кухнята някой ще получи уникален шанс, а за други кулинарното слънце ще залезе. Но големите предизвикателства в MasterChef България тепърва предстоят!